?>

Adanalı kadınların ’ev baklavası’ mesaisi

Solda gönül acar sağda sevim aksoy

Ekonomi - 2 gün önce

Adana’nın Kozan ilçesinde dayanışma örneği sergileyen 2 kadın bayram öncesi geleneksel baklava yapımını kazanca dönüştürdü. Sipariş üzerine günde 10-12 tepsi baklava hazırlayan kadınlar, ev ekonomilerine destek olarak örf ve adetleri de yaşatmaya katkı sağladı.

Kozan’da ev hanımı 3 çocuk annesi Sevil Aksoy ile 2 çocuk annesi Gönül Acar, Kurban Bayramı öncesinde geleneksel el yapımı baklava üretimine başladı. Sadece kendi aileleri için değil, çevreden gelen siparişler doğrultusunda da üretim yapan kadınlar, bayram hazırlıklarını ekonomik kazanca çevirmeyi başardı. "Gelenek ekonomiye dönüştü"

Arkadaşlarıyla birlikte başladıkları bu girişimin zamanla gelir kapısına dönüştüğünü belirten Gönül Acar, "Evli, iki çocuk annesiyim. Arkadaşlarımın önerisiyle her bayram geleneksel olarak hazırladığımız ev yapımı baklavayı ve yöresel ürünleri, sipariş alarak satmaya başladık. Doğal ürünleri tercih eden, çalışıp kendi yapmaya vakti olmayan kadınlar özellikle bizden alışveriş yapıyor. Günde 10-12 tepsi baklava hazırlıyoruz. Ayrıca ev yapımı şehriye, mantı, içli köfte ve ekşili köfte de en çok sipariş aldığımız ürünler arasında" dedi. "Doğal ürünlere ilgi arttı"

3 çocuk annesi Sevil Aksoy ise özellikle son dönemde gıda denetimlerinde çıkan olumsuzluklar nedeniyle ev yapımı ve doğal ürünlere olan ilginin arttığını söyledi. Aksoy, "Başta sadece evimiz için hazırlıyorduk. Çevremizden gelen yoğun beğeni üzerine bu işi büyütmeye karar verdik. Kozan’da üretilen doğal tereyağı ve yerli cevizle lezzetli baklavalar yapıyoruz. Glikoz kullanmıyoruz. Antep baklavası kadar meşhur olmasa da Adana’nın 10 katlı ev baklavası bölgemizde yoğun ilgi görüyor. Bu iş, kadın dayanışmasının güzel bir örneği oldu. Her kadının evinde başarabileceği bir iş olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Kurban Bayramı’nda Ayvalık’tan Ege Adaları’na tatilci akını

13:37 - Ekonomi

Kuşadası Kurban Bayramı’nda tatilcilerin akınına uğradı

13:42 - Ekonomi

Çay bardağına sığmayan Lapseki kirazında hasat başladı

10:52 - Ekonomi

Türk Telekom, Smartex Akıllı Alıştırmalar uygulaması ile disleksili çocukların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor

10:46 - Ekonomi

Trabzon’da sel hasarları servislere araç girişini artırdı

10:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş