?>

Adanalılar aşırı sıcaklar için saat düzenlemesi istiyor

Adana özellikle yaz aylarındaki kavurucu sıcaklar nedeniyle iş gücünün olumsuz etkilendiği belirtilerek çalışma saatlerinin daha serin saatlere kaydırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Gündem - 1 yıl önce

Adana yaz aylarındaki kavurucu sıcaklar nedeniyle zaman zaman termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği ortamda iş gücünün olumsuz etkilendiği gerekçesiyle çalışma saatlerinin daha serin saatlere kaydırılması için imza kampanyası başlatıldı. Adana Belediyesi’nin de aşırı sıcaklara karşı personelin çalışma koşullarını iyileştirmesini, özellikle dışarıda çalışan personelin de çalışma saatlerini düzenlemesini talep edildi.

 

AŞIRI SICAKLAR BİR İKLİM AFETİ OLARAK TANIMLANIYOR

Kampanyaya gösterilen ilgi, istenilen imza sayısının kısa sürede yarısından fazlasına ulaştı. Kampanya ile ilgili yapılan açıklamada, “Adana, sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planıyla iklim değişikliğiyle mücadelede çok önemli bir adım atmış bir şehir. 2024-2025 Adana Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı son derece kapsamlı, özellikle tüm sektörlerde sera gazı salımı azaltımı hedefleri olan ‘Uyum’ alanında çok kapsamlı bir yer. Eylem planında aşırı sıcaklar bir iklim afeti olarak tanımlanmış ve halk sağlığı boyutuna dair çeşitli önlemler açıklanmış, risk grupları belirlenmiş” denildi.

 

EVDEN ÇALIŞMA DESTEKLENMELİAçıklamanın devamı şöyle: “İklim eylem planında, ulaşımdan kaynaklı emisyonların azaltılmasına yönelik bir adım var: Evden çalışmanın desteklenmesi ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi. Benzer bir düzenleme, aşırı sıcak dalgalarında, dışarıda çalışması gereken ve riskli meslek grupları için de yapılmalı. Aşırı sıcakların iş gücünü olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla ek tedbirler alınması gerekiyor.”

ANKARA BELEDİYESİ BUNA ÖRNEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aşırı sıcaklardaki uygulamalarını örnek alarak Adana'da da personelin çalışma saatlerinin daha serin saatlere kaydırılması gerektiği belirtilen açıklamada ayrıca, “Hamile, emziren ve kronik hastalığı olan personelin sıcak havalarda çalıştırılmaması ve düzenli dinlenme imkânlarının sağlanması büyük önem taşıyor. Özellikle aşırı sıcaklarda dışarıda çalışması gerekenler ile ilgili de düzenlemeler yapılmalı. Bu taleplerimizin dikkate alınarak uygulanması, Adana’daki çalışanların sağlığını koruyacak ve çalışma koşullarını iyileştirecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Medeniyetler ve şehzadeler şehri: Amasya

2024-09-05 14:03 - Gezi

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Samsun’da fırtına ağaç devirdi

20:58 - Gündem

Fırtınanın savurduğu çöp konteyneri park halindeki araca çarptı

20:09 - Gündem

Başkale’de çığ nedeniyle kapanan yol ulaşıma açıldı

19:39 - Gündem

Siirt’te karla mücadele seferberliği: Ekipler 7/24 sahada

19:00 - Gündem

Uşak’ta 2025 yılında 6 bin 737 gıda denetimi yapıldı

18:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan