?>

ADH’de ilk kez yapılan ameliyatla hasta sağlığına kavuştu

Aydın devlet hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik parsiyel nefrektomi ameliyatı ile böbreğinde kötü huylu kitle bulunan bir hastanın böbreği korunarak kapalı yöntemle tedavi edildi. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren üroloji uzmanları op. Dr. Hakan görkem kazıcı ve op. Dr. Gökhan şahin, hastayı sağlıklı şekilde taburcu ederek ameliyatla ilgili bilgi verdi.

Sağlık - 2 ay önce

Aydın Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik parsiyel nefrektomi ameliyatı ile böbreğinde kötü huylu kitle bulunan bir hastanın böbreği korunarak kapalı yöntemle tedavi edildi. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Üroloji Uzmanları Op. Dr. Hakan Görkem Kazıcı ve Op. Dr. Gökhan Şahin, hastayı sağlıklı şekilde taburcu ederek ameliyatla ilgili bilgi verdi. Ameliyatı gerçekleştiren üroloji uzmanları, "En büyüğü 1 santimetre boyutunda olan yalnızca 4 küçük kesi içerisinden hastanın böbreğinde bulunan kötü huylu kitleyi vücut dışına çıkarırken böbreğin sağlıklı kısmını koruduk. Böylece hastayı böbrek kanserinden kurtarmanın yanı sıra böbrek fonksiyonlarında yaşanabilecek bir bozulmanın da önüne geçtik. Ayrıca küçük deliklerden yapılan ameliyat sayesinde hastanın iyileşme süreci de oldukça hızlı oldu" dedi. Morbid obezite ve diyabet hastası olan hasta için laparoskopik yöntemin özellikle avantaj sağladığını aktaran doktorlar, "Laparoskopik teknik, bu tip hastalarda gelişebilecek ciddi yara iyileşme sorunlarını önleyerek açık ameliyat yöntemlerine göre çok daha konforlu bir süreç sağlıyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Edremit’te trafik kazası: 2 yaralı

2025-10-01 09:21 - Asayiş

Yağış beraberinde kazayı getirdi; 2 kişi yaralandı

2025-10-01 10:32 - Asayiş

Ordu’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:09 - Asayiş

İki kuzenin kullandığı araçlar çarpıştı: 1 yaralı

2025-10-01 10:07 - Asayiş

Otomobil su borusu yüklü traktör römorkuna çarptı: 2 yaralı

2025-10-01 09:22 - Asayiş

Elazığ’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:59 - Asayiş

Osmaniye’de otomobil takla attı: 3 yaralı

2025-10-01 00:31 - Asayiş

Antalya’da motosiklet devrildi: 2 Hollandalı turist yaralandı

2025-10-01 10:21 - Asayiş

Şerit değiştiren otomobil motosiklete çarptı

2025-10-01 10:30 - Asayiş

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

İlgili Haberler

Ermenek Devlet Hastanesine tıbbi cihaz takviyesi

13:30 - Sağlık

Görünmeyen düşman, karbonmonoksit

12:45 - Sağlık

Kepez’den önce göz taraması, sonra gözlük

12:33 - Sağlık

Zayıflama iğnelerinin alzheimer tedavisinde kullanılması araştırılıyor

12:14 - Sağlık

Örnek olacak karar: Kahramanmaraş’ta Özel Megapoint Hastanesi’nde alınan fazla ücret tüketici hakem kararıyla iade edildi

12:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Başakşehir’e konuk olacak

10:32 - Spor

Konyaspor ile Çaykur Rizespor 33. randevuda

10:24 - Spor

Yaklaştıkça uzaklaşan köy

10:20 - Gündem

"Emlak vergisine beklenen üst sınır geldi"

10:15 - Ekonomi

Muğla’da Engelsiz Yaşam Platformu toplantısı

15:41 - İnsan