?>

AFAD personelinin kıyafet ve teçhizat tasarımları Uşak Üniversitesi yapacak

Uşak üniversitesi deri, tekstil ve seramik tasarım uygulama ve araştırma merkezi (dts tasarım merkezi) türkiye’nin önemli kurumlarına tasarım yapmaya devam ediyor.

Eğitim - 1 yıl önce

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (DTS Tasarım Merkezi) Türkiye’nin önemli kurumlarına tasarım yapmaya devam ediyor. 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Orman Genel Müdürlüğü ve Havelsan kurumlarının tasarımlarını ve teknik şartnamelerini hazırlayan Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi bu kurumlara bir yenisini ekledi. DTS Tasarım Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personelinin kıyafet ve teçhizat tasarımlarını da yapmak üzere anlaşmaya vardı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve DTS Tasarım Merkezi ekibi AFAD Başkanlığını ziyaret ederek AFAD için hazırlanan tasarımların son halini sundu. AFAD Başkanı Vali Okay Memiş’in başkanlık ettiği toplantıya AFAD Genel Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı. Toplantıda, tasarımların son kritikleri alınarak revizyon çalışmaları planlandı ve AFAD kıyafetlerinin ve teçhizatlarının tasarımlarının DTS Tasarım Merkezi tarafından yapılması kararlaştırıldı. Rektör Prof. Dr. Savaş yaptığı açıklamada bugüne kadar birçok kamu kurumunun kıyafetlerini tasarlayan Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin bu kurumlara bir yenisini daha eklediğini belirterek ‘‘DTS Tasarım Merkezimiz, AFAD kıyafet ve teçhizat tasarımlarını da yapmaya başlayarak bu alandaki başarısını perçinlemiştir. AFAD gibi kritik bir kurumun ihtiyaçlarına cevap verecek tasarımlar geliştirmek, üniversitemizin tasarım yeteneklerini bir kez daha ortaya koymuştur. AFAD personelinin güvenliği ve rahatlığı için özel olarak tasarlanacak kıyafet ve teçhizatlar, sahada yapacakları kritik çalışmalara destek olacaktır" ifadelerini kullandı.

Rektör Savaş, teknik ve fonksiyonel özellikler içeren, zorlu şartlara dayanıklı ve konforu ön planda tutan kıyafet ve ekipmanlarının AFAD personelinin istek ve taleplerine göre özel olarak hazırlanacağını aktararak ‘‘DTS Tasarım Merkezimizin yapmış olduğu tasarım hazırlıkları birçok kez AFAD Genel Merkezinde sunularak AFAD yönetiminden görüşler alınmış ve birçok farklı ürün geliştirilmiştir. Tasarım konusunda genç, dinamik ve aynı zamanda deneyimli bir ekip olan DTS Tasarım Merkezimiz ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atmaya devam edecektir. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ULAŞIM DÜZENLEMELERİ: B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİNE YENİ FIRSATLAR

2024-03-25 16:56 - Ulusal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Kazanan Kavak, kazanan Türkiye olacak"

2024-03-27 15:44 - Siyaset

Marmaris rallisinde çevre için start aldılar

2024-03-24 11:35 - Gündem

MUĞLA VE İLÇELERİNDEKİ “VİDEO SAHTEKARLIĞI” TEPKİ ÇEKİYOR

2024-03-25 17:10 - Marmaris

ABD’de bir Muğlalı…

2024-03-28 13:45 - İnsan

FORT LAUDERDALE'DEKİ DENİZ ALTI ATIK LASTİK FELAKETİ

2024-03-25 17:07 - ÇEVRE

SERKAN YAZICI, BAŞKANLIK İÇİN YEMİN ETTİ.

2024-03-29 12:17 - Siyaset

KAZA: MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YAYAYA ÇARPTI, YAYA AĞIR YARALI

2024-03-28 07:51 - Asayiş

Artuklu ilçesinde içme suyu sorunu bitiyor

2024-03-29 11:43 - Gündem

Yüksekova’da çiftçilerin kış zorluğu devam ediyor

2024-03-26 13:45 - Gündem

İlgili Haberler

Van YYÜ’de mezuniyet coşkusu

00:21 - Eğitim

KBÜ, TYÇ logosunu kullanma hakkı kazandı

21:15 - Eğitim

KBÜ’de fakültelerin gelişim süreçleri değerlendirildi

21:16 - Eğitim

Anadolu Üniversitesi mezuniyet törenleri tüm hızıyla devam ediyor

18:23 - Eğitim

Hem hafız oldu hem fakülteyi birincilikle bitirdi

18:01 - Eğitim

Günün Manşetleri

Taşıt Tanıma Sistemi'nde Son Gün 30 Haziran

16:10 - Ekonomi

Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Karşılandı

15:49 - İnsan

Savcı İşçimen'i Darp Davasında Cezalar Belli Oldu

15:34 - Genel

Taksiciyi Darp Edip Aracını Gasp Eden Şahıs Tutuklandı

15:17 - Asayiş

Tüfek Cinayeti Davasında Şok Karar

14:54 - Asayiş