?>

Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı

Bursa büyükşehir belediyesi, kenti afetlere karşı daha hazırlıklı, güçlü ve dirençli bir yapıya kavuşturmak adına önemli bir adım attı. Afet işleri dairesi başkanlığı çatısı altında faaliyet gösterecek olan ve yenilenen yüzüyle daha kapsamlı ve etkin bir çalışma yapısına kavuşturulan 'afet koordinasyon merkezi' bursa büyükşehir belediye başkanı mustafa bozbey tarafından hizmete alındı.

Genel - 3 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kenti afetlere karşı daha hazırlıklı, güçlü ve dirençli bir yapıya kavuşturmak adına önemli bir adım attı. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı çatısı altında faaliyet gösterecek olan ve yenilenen yüzüyle daha kapsamlı ve etkin bir çalışma yapısına kavuşturulan ’Afet Koordinasyon Merkezi’ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından hizmete alındı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki ’Afet Koordinasyon Merkezi’ açılışına, çok sayıda kurum ve kuruluşun arama kurtarma ekibi katıldı. Merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Herkes günlerdir Ege Denizi’ndeki hareketlenmeyi konuşuyor. Bilim insanları, bu hareketin sonucunu ne olacağı konusunda da yine yorumları var. 8 büyüklüğünde bir depremden bahsediyorlar. Oluşabilecek bu depremin, çok büyük yıkımlara sebep verebileceği konuşuluyor. Bizlerin de bu konuda hazırlık yapmak sorumluluğumuz var. Çünkü sadece Bursa için değil, biz bölgemiz için de önlemler almak zorundayız. Bursa’da oluşacak bir afet sonrası bir yıkım diğer şehirlerden gelecek olan desteklerle, sağlanacak koordinasyonla gerçekleşecektir. Bizler biran önce kentsel dönüşümü gerçekleştirmeliyiz. Özellikle sıvılaşmanın olduğu alanlarda kentsel dönüşüme hız vermemiz gerekiyor" dedi.

"Afetin demek sadece deprem demek değil"

Bursa’yı etkileyecek olan her türlü afet durumunda mutlaka afet koordinasyonla birlikte AFAD’la ortak çalışarak bu süreci yönetilmesi gerektiğini belirten Başkan Bozbey, "Koordinasyon konusunda AFAD her geçen gün gelişiyor ve geliştiriyor. Ancak bizimde onlarla birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Onların fikirlerini alacağız. Bizim fikirlerimizi onlar alacaklar. Böylece kentte bir afet olduğunda birlikte bir güç olarak en kısa sürede müdahale edip ve dinamik hareket ederek giriyor. Bursa’da birçok fay hattı var. Hani afet deyince deprem akla geliyor. Hayır yangın da bir afettir. Sel de ne afettir. Onun için bunları da düşünelim. Hazırlıklı olmak zorundayız. Bugün yangın dediğimizde afet olarak nitelendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ise, "Bu merkezin, AFAD çalışanlarına çok büyük desteği ve katkısı olacaktır. Ayrıca yeni teknoloji ile donatılması da bizler için büyük avantaj olacak. Bu merkezi şehrimize kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şehir her katmanıyla dirençli olmak zorunda. Şehrimizde gerçekleştirilen eylemlerin, şehrimizi dirençli hale getireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, koordinasyon merkezi hizmete açıldı. Başkan Bozbey ve protokol üyeleri yetkililerden yapılan çalışmalar hakkın bilgi aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

İlgili Haberler

Erzincan’da yapılan çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler değerlendirildi

07:41 - Genel

Menteşe’de Hıdırellez coşkusu

00:06 - Genel

Gümüşhane’de belde belediye başkanından Aşkale Çimento Fabrikası’na tepki

19:06 - Genel

İzmit Belediyesi’nin meclisinde bantlı gönderme

18:22 - Genel

Eğitim Gücü-Sen: "Tedbir kararı ücretlerinin ödenmesine yönelik 10 yıl süren hukuksuzluğa son verildi"

18:00 - Genel

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan