?>

Afyonkarahisar’da "Engelsiz Şehir" projesi uygulanacak

özel gereksinimli bireylere yönelik kapsayıcı toplum uygulamaları destekleme programı çerçevesinde desteklenen "engelsiz şehir: özel gereksinimli bireyler için kapsayıcı yaklaşımlar" projesi, özel gereksinimli bireylerin şehir hayatına eşit, aktif ve engelsiz katılımını sağlamak amacıyla afyonkarahisar’da da uygulanacak.

Genel - 9 saat önce

Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen "Engelsiz Şehir: Özel İhtiyaçlı Bireyler İçin Kapsayıcı Yaklaşımlar" projesi, özel ihtiyaçlı bireylerin şehir hayatına eşit, aktif ve engelsiz katılımını sağlamak amacıyla Afyonkarahisar’da da uygulanacak.

Proje, eğitim, sağlık, spor, kültür, çevre, yerel yönetimler ve istihdam gibi temel alanlarda özel ihtiyaçlı bireylerin karşılaştığı yapısal ve sosyal sorunları tespit etmeyi, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. Kamusal alanların erişilebilir olmaması, hizmetlerde yeterli farkındalık bulunmaması ve istihdam imkanlarının sınırlı oluşu gibi sıkça karşılaşılan sorunlar, proje kapsamında sahada yapılacak gözlem ve analizlerle belirlenecek ve çözüm odaklı önerilerle rapor haline getirilecek.

Projenin yürütücülüğünü Doç. Dr. Fatma Betül Şenol üstlenirken, proje ekibinde Prof. Dr. Nusret Koca, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Prof. Dr. Halil Selçukbiricik ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kızılkaya yer alıyor. Proje süresince kamu kurumları, yerel yönetimler, okullar, sağlık kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde farkındalık çalışmaları, atölye uygulamaları ve erişilebilirlik analizleri gerçekleştirilecek.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Fatma Betül Şenol yaptığı açıklamada, engelsiz şehirlerin yalnızca özel ihtiyaçlı bireyler için değil, tüm toplum için daha güvenli ve yaşanabilir alanlar sunduğunu belirterek, "Bu proje ile erişilebilirliği bir lüks değil, temel bir hak olarak ele alıyor, şehirlerimizi herkes için yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. TÜBİTAK’ın desteğiyle sorunları sahada görerek çözüm önerilerini doğrudan uygulamaya aktarmak istiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

TİGEM, tay satışından tek seferde 31 milyon 20 bin liralık gelir elde etti

19:34 - Genel

"Ankara Gayrimenkul Zirvesi" gerçekleşti

18:50 - Genel

Hatay’da 22 bin 239 bağımsız bölümün hak sahibi belirlendi

18:38 - Genel

Malatya’da 8 bin 65 konut ve bin 97 iş yeri için kura çekimi yapıldı

18:28 - Genel

Altın Emlak Global, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

18:20 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş