?>

Afyonkarahisar POMEM’den 225 öğrenci mezun oldu

Afyonkarahisar polis meslek eğitim merkezi'nde (pomem) eğitimlerini tamamlayan 225 öğrenci, düzenlenen 31. 'nci dönem mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

Genel - 5 ay önce

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 225 öğrenci düzenlenen 31.’nci dönem mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

POMEM Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Vali Yiğitbaşı, polislik mesleğinin önemine dikkat çekerek, "2 Eylül 2024 tarihinde başlayan, yoğun ve disiplinli bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 225 genç meslektaşımız, bugün görev aşkı yüksek, sorumluluk bilincine kavuşmuş birer polis adayı olarak mezuniyet sevincini yaşamaktadır. Bu görev milletin huzurunu sağlamak, kamu düzenini korumak ve devletin otoritesini temsil etmek gibi son derece önemli ve kutsal bir sorumluluktur. Bu görevi üstlenmek, sadece bilgi ve beceri değil; fedakârlık, cesaret ve adalet duygusunu da beraberinde gerektirir. Bugün mezun olan bu genç polislerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin dört bir yanında hukukun üstünlüğünü, milletin emanetini ve devletin vakarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Taşıdıkları üniformanın yükünü ve onurunu hakkıyla taşıyacaklarına olan inancımız tamdır" dedi. "Tören ailelerin gurur ve mutluluk dolu gözyaşlarına sahne oldu"

Törenin sonunda dereceye giren mezunların ödülleri Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından verildi. Genç polis adayları, yemin ederek resmi olarak görevlerine başladı. 25 Temmuz’da yapılacak kura çekimiyle görev yerleri belli olacak.

Tören ailelerin gurur ve mutluluk dolu gözyaşlarına sahne olurken, yeni polislerin Türkiye’nin dört bir yanında halkın huzur ve güvenliği için çalışacakları vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

İYİ Parti'den Emniyet Müdürü Seyhan'a Ziyaret

2025-07-17 14:40 - Marmaris

İlgili Haberler

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan ünlüler serbest bırakıldı

20:40 - Genel

Korozyona uğrayan köprü yıkılıyor

20:28 - Genel

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

19:45 - Genel

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

19:01 - Genel

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

18:11 - Genel

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel