?>

Afyonkarahisar POMEM’den 225 öğrenci mezun oldu

Afyonkarahisar polis meslek eğitim merkezi'nde (pomem) eğitimlerini tamamlayan 225 öğrenci, düzenlenen 31. 'nci dönem mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

Genel - 2 gün önce

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 225 öğrenci düzenlenen 31.’nci dönem mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

POMEM Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Vali Yiğitbaşı, polislik mesleğinin önemine dikkat çekerek, "2 Eylül 2024 tarihinde başlayan, yoğun ve disiplinli bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 225 genç meslektaşımız, bugün görev aşkı yüksek, sorumluluk bilincine kavuşmuş birer polis adayı olarak mezuniyet sevincini yaşamaktadır. Bu görev milletin huzurunu sağlamak, kamu düzenini korumak ve devletin otoritesini temsil etmek gibi son derece önemli ve kutsal bir sorumluluktur. Bu görevi üstlenmek, sadece bilgi ve beceri değil; fedakârlık, cesaret ve adalet duygusunu da beraberinde gerektirir. Bugün mezun olan bu genç polislerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin dört bir yanında hukukun üstünlüğünü, milletin emanetini ve devletin vakarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Taşıdıkları üniformanın yükünü ve onurunu hakkıyla taşıyacaklarına olan inancımız tamdır" dedi. "Tören ailelerin gurur ve mutluluk dolu gözyaşlarına sahne oldu"

Törenin sonunda dereceye giren mezunların ödülleri Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından verildi. Genç polis adayları, yemin ederek resmi olarak görevlerine başladı. 25 Temmuz’da yapılacak kura çekimiyle görev yerleri belli olacak.

Tören ailelerin gurur ve mutluluk dolu gözyaşlarına sahne olurken, yeni polislerin Türkiye’nin dört bir yanında halkın huzur ve güvenliği için çalışacakları vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

MARMARİS'TE YANGINLARA KARŞI YOL KENARINDAKİ KURU OTLAR TEMİZLENDİ

2025-07-18 13:51 - Asayiş

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

Trafik kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Derin, son yolculuğuna uğurlandı

2025-07-21 14:48 - Genel

Muğla’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

2025-07-20 17:40 - Asayiş

Köyceğiz’de dolandırıcılık operasyonu: 11 gözaltı

2025-07-18 12:22 - Asayiş

Marmaris’te 11 düzensiz göçmen yakalandı

2025-07-17 09:58 - Asayiş

İlgili Haberler

AFAD: "Yangınlara karşı mücadele kapsamında 4 bin 231 personel, 45 hava aracı ve bin 236 kara aracı görev yapmaktadır"

02:45 - Genel

BGC ödülleri sahiplerini buldu

22:20 - Genel

Nazilli Belediyesi’nden sıcak hava tedbiri

22:09 - Genel

YÖK Başkanı Özvar: "Şehit yakınlarına yüksek lisans ve doktora kontenjanı geliyor"

20:11 - Genel

Gümüş, teknolojik üretimde kritik rol oynuyor: "Arz talep krizi kapıda"

20:04 - Genel

Günün Manşetleri

Eskişehir'deki yangında şehitlerin kimlikleri belli oldu

12:34 - Gündem

AKUT’tan yangında hayatını kaybeden 5 gönüllüye ilişkin paylaşım

10:47 - Genel

Evlendikten 1 hafta sonra yangında şehit oldu

22:11 - Asayiş

Alevlerin arasından kurtulduktan sonra ağlayarak müdürüne sarıldı

19:32 - Asayiş

Ekiplerin yangının ortasında kaldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı

16:53 - Asayiş