?>

Ağaca takılıp 1,5 saat asılı kalan paraşütçü, yeniden uçmak istiyor

ANTALYA'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPARKEN AĞACA TAKILAN VE 1.5 SAAT HAVADA ASILI KALDIKTAN SONRA KURTARILAN 42 YAŞINDAKİ MEHMET TARIK YANAR, ADANA'DA GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR SONUCU YENİDEN SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Sağlık - 4 saat önce

Antalya’da yamaç paraşütü yaparken ağaca takılan ve 1.5 saat havada asılı kaldıktan sonra kurtarılan 42 yaşındaki Mehmet Tarık Yanar, Adana’da geçirdiği ameliyatlar sonucu yeniden sağlığına kavuştu. Tedavisi süren Yanar, "Seneye ilk hedefim yeniden uçabilmek" dedi.

Olay, geçen 22 Mart tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütü yapan Mehmet Tarık Yanar, yaklaşık 800 metre rakımlı tepeden havalandı. Bir süre havada süzülüp, yaklaşık 650 metre rakıma geldiğinde kontrolünü kaybeden Yanar, ormana düştü. İhbar üzerine bölgeye UMKE, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ormanda yapılan arama kurtarma çalışmalarında Yanar’a ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Bacağında kırık olduğu belirlenen Yanar, yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonucu bulunduğu noktadan alınarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Antalya’da ilk müdahalelerin ardından Yanar, Acıbadem Adana Ortopedia Hastanesi’ne sevk edildi. Adana’ya geldikten sonra 3 hafta hastanede kalan Yanar, geçirdiği ameliyatların ardından taburcu edildi. Yaklaşık 3 ay tedavi gören Mehmet Tarık Yanar, yeniden yürümeye başladı. "Şu anda kemik iyileşmesi oluyor"

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Acıbadem Adana Ortopedia Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doktor Alper Gölpınar, "Hastamız 1.5 saat ağaçta asılı kalıyor ve her 2 ayağında da kırıkları vardı. Sağ bacağını kaybetme riski vardı. Komplike bir müdahale yaptık ve fiskatör dediğimiz sistemi taktık. Hem topuk, hem ayak bileği hem de diz çevresi kırıkları için 4 kez ameliyat yaptık. Şuanda kemik iyileşmesi oluyor. Kemik iyileştikten sonrada son 1 ameliyat daha yapacağız. Yeniden yamaç paraşütü yapar hale getireceğiz" dedi. "Yeniden uçacağım"

Yeniden yürümeye başlayan ve sağlığına kavuşan Mehmet Tarık Yanar, "Çok ciddi bir kaza geçirdim. 3 saat süren kurtarma operasyonu sonucu kurtarıldım. Adana’ya ilk geldiğimde ayağım aslında kurtarılabilecek şekilde değildi. Gerekli müdahaleler yapıldı. Çok sancılı süreçler geçirdim. Şu an yürüyebiliyorum, çok mutluyum. İyileştikten sonra yeniden yamaç paraşütü yapmayı bekliyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Mehmet Oktay’dan Suç Duyurusu

2025-11-13 16:45 - Marmaris

Yunanistan, 8’i çocuk 20 düzensiz göçmeni ölüme terk etti

2025-11-13 09:07 - Asayiş

Çine’de 11 kilo uyuşturucu ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı

2025-11-12 13:06 - Gündem

72 YAŞINDAKİ ADAMA MARMARİS BELEDİYESİNDEN BARINAMAZSIN TUTANAĞI

2025-11-14 15:38 - Marmaris

Marmaris’te karavanda yaşayan emekliye belediyeden "barınma tutanağı" şoku

2025-11-14 19:01 - Asayiş

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç memleketinde defnedildi

2025-11-14 16:31 - Asayiş

HASAN ÖZCAN YAŞAMEVİ İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

2025-11-14 12:14 - İnsan

Marmaris’te sokakta kalan 70 Yaşındaki Kıbrıs Gazisi Muğla huzurevine yerleştirildi

2025-11-13 15:07 - Marmaris

İlgili Haberler

Uzman Doktor Poyraz: "Kırk yaş üzerindeki her 10 kişiden 1’i KOAH"

12:45 - Sağlık

Roche İlaç Türkiye tarafından hazırlanan ‘Akciğer Kanserinde Deneyim ve İçgörü Haritası’ araştırmasının ara bulguları yayımlandı

12:46 - Sağlık

No Touch Lazer ile gözlüksüz hayata temassız geçiş

12:42 - Sağlık

Uzmanından uyarı: "KOAH tanısı almaktan değil geç kalmaktan korkmalıyız"

12:38 - Sağlık

Kararlılık ve aile desteğiyle bağımlılıktan kurtuldu

12:10 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel

Silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

11:48 - Asayiş

Uzmandan KOAH Uyarısı! "Her 5 kişiden biri KOAH’lı"

11:41 - Sağlık