?>

Ağrı’da 15 Temmuz şehitleri anısına yemek programı düzenlendi

Ağrı valisi mustafa koç, 15 temmuz demokrasi ve millî birlik günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

İnsan - 4 ay önce

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Burçin Uysal Öğretmenevinde düzenlenen programa, Vali Mustafa Koç’un yanı sıra il protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda konuşan Vali Koç, 15 Temmuz’un milletin iradesine sahip çıktığı, karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha yürüdüğü kutlu bir zaferin yıldönümü olduğunu belirterek, "Bugün burada, milletimizin istiklâline ve iradesine sahip çıktığı; karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha dönüştürdüğü kutlu bir zaferin yıldönümünde; 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle bir araya gelmenin onurunu ve sorumluluğunu yaşıyoruz." dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin, tarihinin en hain saldırılarından biriyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Vali Koç, "Milletin silahını millete doğrultan, demokrasiyi hedef alan, bağımsızlığımızı ve geleceğimizi yok etmek isteyen hain bir şebeke, sadece bir darbe girişiminde bulunmadı; bu millete, bu topraklara ve bu bayrağa duyduğu kini açıkça ortaya koydu. Ancak unuttukları çok önemli bir gerçek vardı: Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştu. Bu millet hiçbir zaman esareti kabul etmemişti." diye konuştu.

Aziz milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek destansı bir direnişe imza attığını vurgulayan Vali Koç, "Tanklara imanla, uçaklara cesaretle, kurşunlara göğsünü siper ederek karşı koydu. Devletiyle, askeriyle, polisiyle, genciyle, yaşlısıyla; kadın erkek demeden meydanları doldurdu ve tüm dünyaya ‘Zaferin adı Türkiye’dir!’ diye haykırdı." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un sadece bir direniş gecesi değil, aynı zamanda milletin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu dile getiren Vali Koç, "Kadim tarihimiz boyunca nice ihanetler gördük, nice badireler atlattık. Ama her seferinde yeniden doğrulduk. Bu coğrafyada güçlü olmak bir tercihten öte zorunluluktur. Türkiye’nin yükselişi sadece kendi halkı için değil; ümmetin, mazlumların ve insanlığın da umudu anlamına gelir. Bu yüzden sorumluluğumuz büyüktür. Birlikten kuvvet doğar. Kardeşliğimizi, inancımızı, vatan sevgimizi canlı tutarak; aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeden, 15 Temmuz ruhunu her daim yaşatmak mecburiyetindeyiz. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Yemek programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhuriyet Bayramı gösterisinde duygulandıran anlar: Kızı gösteri yapabilsin diye atkısıyla minderleri kuruttu

23:02 - İnsan

Kızılay’ın 157. yılı coşkuyla kutlandı

20:12 - İnsan

Muş’ta gönüllü kadınlardan anlamlı etkinlik

18:08 - İnsan

Valilik konutunu satıp okul yaptıran Vali Aksoy’u mahallenin muhtarı ziyaret etti

17:15 - İnsan

Polonyalı gelin, Bingöl’de müslüman oldu

16:43 - İnsan

Günün Manşetleri

30 Metrelik Kuyuda Feci Son

16:50 - Genel

Arkadaşını bıçakladı, olay yerinde polisi bekledi

16:02 - Asayiş

Havalar soğudu, sobaya rağbet arttı

15:53 - Genel

Büyükşehir’den Minik Tadımcılara Zeytinyağı Eğitimi

15:26 - Eğitim

Boğaziçi Mahallesi’ne Yeni Sosyal Alan ve Pazar Yeri Geliyor

15:23 - Genel