?>

Ağrı’da “Diyadin Kanyonu Yürüyüşü” düzenlendi

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama programları kapsamında diyadin kanyonu’nun tanıtımını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ağrı valiliği koordinesinde diyadin kaymakamlığı, diyadin belediyesi ve il kültür ve turizm müdürlüğünce “diyadin kanyonu yürüyüşü” programı düzenlendi.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Ağrı Valiliği koordinesinde Cumhuriyetin 100. yılı kutlama programları kapsamında “Diyadin Kanyonu Yürüyüşü” programı düzenlendi.

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama programları kapsamında Diyadin Kanyonu’nun tanıtımını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Ağrı Valiliği koordinesinde Diyadin Kaymakamlığı, Diyadin Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce “Diyadin Kanyonu Yürüyüşü” programı düzenlendi. Ağrı Valisi Mustafa Koç, Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali, il protokolü ve vatandaşların katılım sağladığı yürüyüş, kaplıca bölgesinde başlayarak yaklaşık 6 kilometre sürdü. Yürüyüş kanyonun içerisinde bulunan Millet Bahçesi’nde sona erdi. Cumhuriyetin 100. yılı kutlama programları kapsamında düzenlenen yürüyüşün akabinde Diyadin Millet Bahçesi’nde programlar devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Millet Bahçesi’nde başlayan kutlama programında konuşan Vali Mustafa Koç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını gururla kutladıklarını ifade etti.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Koç, "Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. yılında olmanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu coşkuyu ilimizde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bugünde Turizmin Yüzyılı sloganıyla, ilimizin önemli turistlik yerlerinden olan Diyadin Kanyonumuzun hem tanıtımını yapmak hem de 100. Yıl coşkusunu beraber yaşamak için bir araya geldik. Ben hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Siz sevgi gençlere de birkaç şey söylemek istiyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i kurduktan sonra ’Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz’ demiş. Yani Cumhuriyet’i sizlere emanet etmiş. Biz her alanda sizlerle gurur duyuyoruz. Size güveniyoruz, inanıyoruz" dedi.

Program, STK’lar tarafından ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

AKDENİZ İLE ÖZDEŞLEŞEN BALIK,ORFOZ

2023-10-21 13:46 - Yaşam

Hizan’da üzüm pekmezinin üretimi devam ediyor

2023-10-24 09:00 - Ekonomi

Gupse Özay, kızı Asya’nın doğum anını, "Lohusa" filmde rol yapmadan beyaz perdeye yansıtarak çekti

2023-10-24 11:27 - Magazin

40 hadis ezberleme yarışması

2023-10-23 07:25 - Eğitim

Gazze zulmüne ünlü manken sessiz kalmadı

2023-10-18 15:34 - Magazin

Genç kadın kayalıklardan kendini boşluğa bıraktı: O anlar kamerada

2023-10-22 22:14 - Asayiş

Kayan otomobil başka otomobile çarptı: 3 yaralı

2023-10-18 21:19 - Asayiş

KÖPEKBALIKLARI HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

2023-10-21 14:39 - Dünya

GÖKOVA: AKDENİZ'İN ZENGİN SÜNGER YAŞAMI

2023-10-23 14:43 - Dünya

Bunu da gördük, sokakta "Koca arıyorum" pankartı açtı

2023-10-24 11:59 - Yaşam

İlgili Haberler

847 yıllık Haburman Köprüsü, ilk günkü ihtişamı ile ayakta

10:56 - Kültür Sanat

"Ruh Öküzüm" oyunu sanatseverlerden yoğun ilgi gördü

09:29 - Kültür Sanat

Edremit’te "Kazdağı Eteklerinde" fotoğraf sergisi açıldı

09:05 - Kültür Sanat

Mavi’nin İsimsiz Kahramanları belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

23:07 - Kültür Sanat

Babaeski’de asırlık Balkan geleneği "Koleda" kutlandı

21:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem