?>

Ağrı’da genç kadının midesinden endoskopiyle iki kalem çıkarıldı

Ağrı’da obsesif kompulsif bozukluk (okb) rahatsızlığı bulunan 22 yaşındaki bir kadın, kalem yutma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan endoskopi işleminde, genç kadının midesinden biri kurşun diğeri tükenmez olmak üzere iki kalem çıkarıldı.

Sağlık - 2 saat önce

Ağrı’da OKB rahatsızlığı olan genç kadın, kalem yutma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan endoskopi işleminde kadının midesinden biri kurşun, diğeri tükenmez olmak üzere iki kalem çıkarıldı.

Ağrı’da Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) rahatsızlığı bulunan 22 yaşındaki kadın, kalem yutma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Ailesi tarafından Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen hastanın midesinde yabancı cisim tespit edildi. Genel Cerrahi ekibince ertesi gün gerçekleştirilen yaklaşık bir buçuk saat süren endoskopi operasyonuyla genç kadının midesinden biri kurşun, diğeri tükenmez olmak üzere iki kalem çıkarıldı. Başarıyla sonuçlanan operasyonun ardından hasta bir gün müşahede altında tutularak taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Adem Aslan, ilk kez böyle bir vakayla karşılaştıklarını belirterek, "22 yaşındaki bayan hastamız kalem yutma şikayetiyle ilçe devlet hastanemize başvurmuştu. Tomografisinde midesinde yabancı cisim olduğu görüldü. Biz de tetkiklerimizde midesinde kalem olduğunu gözlemledik. Daha önce toplu iğne, kemik parçası gibi yabancı cisimlerle karşılaşıyorduk ama bu kadar uzun ve ince bir cisim ilk kez karşımıza çıktı. Midenin boşalması için bir gün bekledik ve ertesi gün yaptığımız endoskopide hastanın bir değil iki kalem yuttuğunu gördük. Yaklaşık bir buçuk saat süren işlemde kalemleri endoskopik yöntemle çıkardık. Hastamızın Obsesif Kompulsif Bozukluğu olduğu için ailesine yalnız bırakmamalarını ve bu tür cisimleri ortalıkta bulundurmamalarını tembih ettik. Bir gün müşahede altında tuttuktan sonra şifa ile taburcu ettik" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Marmaris’teki silah operasyonuna 6 tutuklama

2025-09-13 16:00 - Asayiş

MHP Muğla İl Başkanı Demirel'den Bahçeli'ye Ziyaret

2025-09-12 10:36 - Siyaset

Çubucak Orman Kampı İddiaları Gündemde

2025-09-14 15:57 - Marmaris

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

Marmaris’te Okul Servis Ücretleri Açıklandı

2025-09-12 17:10 - Marmaris

  MARMARİS DENİZ ÜRÜNLERİ FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM BAŞLADI

2025-09-12 16:04 - Marmaris

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

İlgili Haberler

Doğum iznine çıkmak isteyen başhemşirenin görevinden olduğu iddiası

11:35 - Sağlık

Epigenetik beslenme gen ifadesini şekillendiriyor

11:35 - Sağlık

Çağan için milli formasını bağışladı...1 milyon liradan açık artırmaya çıktı

11:41 - Sağlık

Ani omuz hareketleri kalıcı hasara yol açabiliyor

11:39 - Sağlık

Alzheimer hastalığında erken teşhis hayat kurtarıyor

10:56 - Sağlık

Günün Manşetleri

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk 8 ayında arttı

14:10 - Ekonomi

Cebindeki bıçak canından etti

14:05 - Asayiş

Ayı Zannettiği Köy İmamını Vurdu

14:03 - Asayiş

Veliler, Öğretmeni Darp Etti

13:13 - Asayiş