?>

Ağrı’nın gururu Cumhuriyet Anadolu Lisesi, halk oyunlarında Türkiye şampiyonu oldu

Ağrı merkez cumhuriyet anadolu lisesi, konya'da düzenlenen türkiye finallerinde "halk oyunları gençler düzenlemesiz" kategorisinde 89 tam puan alarak türkiye şampiyonu oldu.

Kültür Sanat - 8 ay önce

Ağrı Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Konya’da düzenlenen Türkiye finallerinde "Halk Oyunları Gençler Düzenlemesiz" kategorisinde 89 tam puan alarak Türkiye şampiyonu oldu.

Konya’da gerçekleştirilen finallerde sergiledikleri performansla izleyenlerden tam not alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi ekibi, jüri üyelerinden aldığı 89 tam puanla zirvede yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kökrek, "Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerimizin elde ettiği bu kıymetli başarı, bizleri hem gururlandırdı hem de duygulandırdı. Gençlerimizin halk oyunları alanında gösterdiği bu yüksek performans, ilimizin kültürel zenginliğinin ve eğitim alanındaki gelişiminin en güzel yansımalarından biridir." dedi.

Öğrencilerin başarısında emeği geçen öğretmenlere, okul yöneticilerine ve velilere teşekkür eden Kökrek, "Halk oyunları; geçmişten bugüne taşınan köklü bir kültür hazinesidir. Bu hazineyi öğrenen, yaşatan ve başarıyla temsil eden gençlerimizin varlığı bizleri geleceğe dair umutla dolduruyor. Bu tür başarılar; birlik ruhunun, çalışmanın ve kültürel değerlere sahip çıkmanın sonucudur. Bizler, eğitim camiası olarak gençlerimizin her alanda gelişimini desteklemeye kararlılıkla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

İlgili Haberler

Sıcak hava balonları bir hafta sonra tekrar gökyüzü ile buluştu

13:08 - Kültür Sanat

Türk dünyası şairleri BUÜ’de buluştu

12:48 - Kültür Sanat

MalatyaPark AVM’den 16. Yıla özel büyük çekiliş kampanyası

12:01 - Kültür Sanat

Aydın’dan Hatay’a sanatla uzanan dostluk köprüsü

11:40 - Kültür Sanat

KidZania İstanbul’da, yarıyıl tatil heyecanı ‘Karne Partisi’ ile başlıyor

10:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan