?>

Aile hekimlerine yeni yönetmelik anlatıldı

Esmi gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik' çerçevesinde, sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi ve olası yanlış anlamaların önüne geçilmesi amacıyla, çankırı il sağlık müdürü dr. Hüseyin sarıkaya ve beraberindeki heyet, iki gün içerisinde aile sağlığı merkezlerini teker teker gezerek çalışanlara yönetmelik hakkında bilgi verdi. Sağlık çalışanları yeni yönetmelikten memnun olduklarını belirtti.

Sağlık - 1 yıl önce

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya ve beraberindeki heyet, aile sağlığı merkezlerini teker teker gezerek sağlık çalışanlarına Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i anlattı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ çerçevesinde, sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi ve muhtemel yanlış anlamaların önüne geçilmesi amacıyla, Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya ve beraberindeki heyet, iki gün içerisinde Karataş Aile Sağlığı Merkezi, Taşmescit Aile Sağlığı Merkezi, Zübeyde Hanım Aile Sağlığı Merkezi, Aksu Aile Sağlığı Merkezi, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, Dr. Refik Saydam Aile Sağlığı Merkezi, Emir Karatekin Aile Sağlığı Merkezi, Eldivan Aile Sağlığı Merkezi, Şabanözü Aile Sağlığı Merkezi, Orta Aile Sağlığı Merkezi, Çerkeş Aile Sağlığı Merkezi, Atkaracalar Aile Sağlığı Merkezi, Kurşunlu Aile Sağlığı Merkezi, Ilgaz Aile Sağlığı Merkezi ve Korgun Aile Sağlığı Merkezi’ndeki personeller ve 52 aile hekimiyle görüşerek yönetmelik değişikliğinin detayları paylaştı. Türkiye’deki yaşlı nüfusun, bağımlı nüfusun, diyabet ve obezite gibi hastalıkların yaygınlığı, Aile hekimlerine, 2’inci basamaktan hastanın durumuna uygun polikliniğe randevu alınmasının sağlanacağı, aile hekiminin aldığı randevularda hastane başvuru kesintisinin yüzde 50 daha az olacağı, Aile Sağlığı Merkezlerinde yazılabilecek ilaçların artırılacağı ve entegrelerdeki aile hekimlerinin nöbetleri ile ilgili düzenleme yapılacağı ve uygulamada dikkat edilmesi gereken hususları aktarıldı. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları iş süreçlerindeki uyumun kolaylaşacağını söyledi.

Sağlık çalışanlarına her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Sağlık çalışanlarımızın mevzuat değişikliklerini doğru bir şekilde anlaması, iş süreçlerinde uyumu kolaylaştıracaktır. Aile hekimlerimizin ve sağlık personelimizin her zaman yanındayız. Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü olarak, il genelindeki tüm sağlık çalışanlarımızla iletişimimizi sürdürmeye ve her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

MEDENİYETİN DOĞDUĞU YERİN GİZEMİ, GÖBEKLİTEPE

2024-11-18 13:07 - Gezi

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Memişoğlu: "Türkiye Yüzyılı’nda sağlık sistemimizi güçlendirmeye devam edeceğiz"

21:02 - Sağlık

Tunceli’ye 16 yeni hekim kadrosu tahsis edildi

18:08 - Sağlık

Vali Aydoğdu hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti

17:33 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 15 milyon TL’lik tıbbi cihaz bağışı

15:10 - Sağlık

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan