?>

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan: "AK Parti, Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketidir"

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI DAVUT GÜRKAN, YARGITAY BAŞKANLIĞI'NCA 2 OCAK'TA AÇIKLANAN VE TÜRKİYE'DE FAALİYET GÖSTEREN SİYASİ PARTİLERİN GÜNCEL ÜYE SAYILARINI İÇEREN RESMÎ VERİLERE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Genel - 2 gün önce

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yargıtay Başkanlığı’nca 2 Ocak’ta açıklanan ve Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi partilerin güncel üye sayılarını içeren resmî verilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Gürkan, açıklanan rakamlara göre, AK Parti’nin üye sayısının 664 bin 568 artarak 11 milyon 543 bin 301’e ulaştığını belirtti. Bu artışın, Türkiye siyasi tarihinde güçlü bir toplumsal karşılığın ve sahaya dayalı siyaset anlayışının somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana siyaseti milletin gündeminden koparmadan yürütmeyi esas aldığını vurgulayan Başkan Gürkan, talep ve beklentilerin doğrudan sahadan okunarak karar süreçlerinin bu iradeyle şekillendirildiğini söyledi. Atılan her adımda milletle kurulan bu güçlü bağın, AK Parti’yi Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi hâline getirdiğini dile getirdi.

Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçen iktidar yılları boyunca AK Parti’nin siyaseti kapalı salonlardan değil; milletin içinde, milletle birlikte ve millet için yürüttüğünü belirten İl Başkanı Davut Gürkan, Yargıtay tarafından açıklanan üye artışının yalnızca sayısal bir büyümeyi değil, bu liderliğe, bu anlayışa ve ortaya konulan istikrarlı vizyona duyulan güveni de açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

AK Parti’nin farklı sosyal kesimleri ve hayat tarzlarını ortak hedefler etrafında buluşturan, "Biz Büyük Bir Aileyiz" anlayışıyla yoluna devam eden güçlü bir siyasi hareket olduğunu vurgulayan Gürkan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlediklerini ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin taleplerini merkeze alan bir siyaset anlayışıyla çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Bursa özelinde yürütülen yeni üye çalışmalarına da değinen AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mayıs ayında başlatılan üye seferberliği kapsamında Bursa’da 49 bin 394 yeni üyeye ulaşıldığını açıkladı.

Yeni üyelerle birlikte Bursa’daki toplam üye sayısının 407 bin 543’e çıktığını belirten Başkan Gürkan, "Bursa’mızda toplam üye sayımız, 24 yılın en fazla üye sayısı olarak 407 bin 543 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Gürkan, bu sonucun mahallelerde, sokaklarda ve evlerde yürütülen çalışmanın bir sonucu olduğunu ve Bursa teşkilatının her kademesinde görev yapan AK kadroların büyük gayreti bulunduğunu vurgulayarak, "Samimiyetle anlatılan bir dava, güvenle uzatılan bir el, umutla kurulan bir gönül bağıyla bu tablo gerçekleşti. Bu anlamda tüm dava ve yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

2025-12-31 09:58 - Marmaris

Bodrum, Marmaris ve Datça’ya kuvvetli yağış uyarısı

2025-12-29 15:50 - Gündem

Milletvekili Ergun‘’ makarnaya mahkûm edilen millet’’

2026-01-02 12:50 - Gündem

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

2025-12-29 15:03 - Ekonomi

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

2025-12-30 20:10 - Asayiş

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

2025-12-29 15:09 - Spor

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

2025-12-30 14:50 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

2025-12-29 14:01 - Ekonomi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

2026-01-04 15:47 - Siyaset

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

2025-12-29 15:03 - Genel

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump: "Venezuela, 30 ila 50 milyon varil arasında petrolü ABD’ye devredecek"

03:47 - Genel

Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu

01:27 - Genel

Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak

22:34 - Genel

5’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Aksoytürk ve beraberindeki heyet Kırklareli’nde

21:10 - Genel

Bayburt Valisi Eldivan esnafla bir araya geldi

20:36 - Genel

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan