?>

AK Parti’den 28 Şubat açıklaması

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) ADIYAMAN İL BAŞKANI EKREM ÇADIR, 28 ŞUBAT SÜRECİNİN 29. YIL DÖNÜMÜNDE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA, 28 ŞUBAT’I "MİLLET İRADESİNE KARŞI YAPILMIŞ BİR DARBE" OLARAK NİTELENDİRDİ.

Siyaset - 3 ay önce

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, 28 Şubat sürecinin 29. yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasında 28 Şubat’ı "Millet iradesine karşı yapılmış bir darbe" olarak nitelendirdi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı adına açıklama yapan Başkan Çadır, 28 Şubat’ın amaçları itibarıyla 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz ile aynı olduğunu belirterek, "Siyasetin yanı sıra topluma yönelik ağır sonuçlar doğuran, nesiller boyu etkisi sürmesi hedeflenen hesaplı bir darbedir" ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak tüm darbe ve vesayet girişimlerinin karşısında olduklarını kaydeden Çadır, iktidarları döneminde vesayet odaklarının tasfiye edildiğini ve demokratikleşme adımlarıyla hak ve özgürlükler alanında önemli ilerlemeler sağlandığını ifade etti. Son dönemde başörtüsü ve yerel kıyafetlere yönelik bazı tutumların 28 Şubat zihniyetini hatırlattığını savunan Çadır, demokrasi bilinci, sivil irade ve sandığın gücünün önemine dikkat çekti.

Çadır, "Bu zihniyetle mücadele bizim için bir demokrasi ve hak mücadelesidir. Büyük ve güçlü Türkiye idealimize yönelik engellere rağmen milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamada, AK Parti’nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde darbeci anlayışlara karşı kararlılıkla durmayı sürdüreceği ve benzer süreçlerin bir daha yaşanmaması için milli irade anlayışının diri tutulacağı vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz"

17:52 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı tamamlandı

17:58 - Siyaset

Almanya’nın BMGK geçici üyeliğine ilk kez seçilememesi ülkede eleştirilere yol açtı

17:10 - Siyaset

Kahta’da özel öğrencilere anlamlı destek

15:48 - Siyaset

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Sandıkcı ‘istifa’ etti

15:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem