?>

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ercan: "Hedefimiz; teknoloji üreten, üretimi yöneten ve toplumu dönüştüren güçlü bir kadın profilidir"

KADINLARIN ÜRETİMDE, YÖNETİMDE VE DÖNÜŞÜMDE ÜSTLENDİĞİ KRİTİK ROLÜ KONUŞMAK, İLHAM VEREN BAŞARI HİKAYELERİNİ PAYLAŞMAK AMACIYLA DÜZENLENEN 'KADINLARLA EKONOMİ BULUŞMALARI'NIN İLKİ KAYSERİ'DE DÜZENLENDİ.

Siyaset - 4 ay önce

Kayseri’de düzenlenen Kadınlarla Ekonomi Buluşmaları’na katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan; "Hedefimiz; teknoloji üreten, üretimi yöneten ve toplumu dönüştüren güçlü bir kadın profilidir" dedi.

Kadınların üretimde, yönetimde ve dönüşümde üstlendiği kritik rolü konuşmak, ilham veren başarı hikayelerini paylaşmak amacıyla düzenlenen ’Kadınlarla Ekonomi Buluşmaları’nın ilki Kayseri’de düzenlendi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, bölgedeki ateş çemberine rağmen Türkiye’nin büyüme rotasından sapmadan yoluna devam ettiğini kaydederek; "Bölgemizde yaşanan ateş çemberine, küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen Türkiye, hamdolsun büyüme rotasından sapmadan yoluna devam etmektedir. Bakınız, bugün dünya devleri durgunlukla pençeleşirken, tedarik zincirleri altüst olmuşken, bizler yatırımı, istihdamı ve üretimi merkeze alan ekonomi modelimizle parlayan bir yıldız gibi yükselmeye devam ediyoruz. Sadece son birkaç yıla baksak dahi; savunma sanayiinden enerjiye, ulaştırmadan yüksek teknolojiye kadar her sahada kendi göbeğini kendi kesen, başkasına el açmak yerine el uzatan bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu başarı; sarsılmaz bir iradenin, doğru zamanda atılan stratejik adımların ve en önemlisi bu toprakların her bir ferdine duyulan sonsuz güvenin meyvesidir. İşte biz Türk kadınları, Türkiye’nin bu dirençli yapısının asıl taşıyıcı sütununu oluşturuyoruz. Küresel fırtınalar dışarıda esedursun; bizler evimizde huzuru, iş yerimizde üretimi, tarlamızda bereketi tesis ederek bu ülkeyi ayakta tutan asıl gücün sahipleriyiz. Siyaset sahnesinde de, ekonominin çarklarında da artık şu gerçeği tüm dünyaya ilan ediyoruz; kadınlar, Türkiye’nin kalkınma hikâyesinin en ön safındaki neferleridir" dedi.

Ekonominin her kademesinde var olmak isteyen herkese her Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir kalkan gibi arkasında olduğunu ifade eden Ercan; "KOSGEB üzerinden sağlanılan hibe ve destek limitleri 2 milyon TL seviyesine yükseltirken, sermaye meselesini bir engel olmaktan çıkarttık. KOSGEB desteklerinden faydalanan girişimci kadın oranı yüzde 41’e ulaşırken, Halkbank ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kadın kooperatiflerimize milyarlarca liralık kefalet paketi sunduk. Benzer şekilde, Kırsal kalkınmada ise devletimiz, kadınlarımızı tarım ve hayvancılığın öznesi kılmak için devrim niteliğinde adımlar atmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetleriyle; hayvancılıktan modern tarım tekniklerine kadar binlerce kardeşimiz profesyonel birer girişimciye dönüşmüştür. Bu noktada TKDK ve IPARD programları, kırsaldaki kadın gücümüzün en büyük kaldıraç noktasıdır. Bugün AK Parti Kadın Kolları olarak, Kayseri’de ekonomik bir program olarak başlattığımız bu buluşma; aynı zamanda güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum vizyonumuzun bir ifadesidir.

Türkiye Yüzyılı, adaleti ve merhameti merkeze alan, fıtratındaki güzellikleri iş dünyasına estetik ve disiplinle yansıtan sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bizler, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta hak ettikleri en üst seviyeye ulaşana kadar önlerindeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz; teknoloji üreten, üretimi yöneten ve toplumu dönüştüren güçlü bir kadın profilidir. Bunu gerçekleştirirken kadının kendi fıtratından, kimliğinden ve aile içindeki kurucu rolünden ödün vermeden; aksine bu değerleriyle güçlenerek, kendi tabiatına uygun bir denge içinde yükselmesini esas alıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Çankaya Belediye Başkan Vekili Haldun Güler oldu

16:08 - Siyaset

Başkan Geçit, " Rotamız Cami neşesi" etkinliğinde çocukların coşkusuna ortak oldu

16:02 - Siyaset

Malatya, Cop31 sürecine önemli bir ev sahipliği yaptı

15:30 - Siyaset

Şırnak’ta 36 okul için doğal gaz talebi Bakan Tekin’e iletildi

15:15 - Siyaset

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan