?>

AK Parti İstanbul’dan Ekonomi Çalıştayı

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI EKONOMİ İŞLERİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN "EKONOMİ ÇALIŞTAYI", İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ, AKADEMİSYENLER, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE EKONOMİ ALANINDA GÖREV YAPAN TEŞKİLAT MENSUPLARINI BİR ARAYA GETİRDİ.

Siyaset - 4 saat önce

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomi Çalıştayı"nda iş dünyası temsilcileri, akademisyenler ve sektör paydaşları bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, çalıştay sonucunda hazırlanacak raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını belirterek, "İstanbul, Türkiye ticaretinin, sanayisinin ve üretiminin kalbidir" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomi Çalıştayı", iş dünyası temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve ekonomi alanında görev yapan teşkilat mensuplarını bir araya getirdi. Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Küçük, Mali ve İdari İşler Başkanı Burak Şükrü Umur, iş dünyası temsilcileri, akademisyenler ile çeşitli oda ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Çalıştayda İstanbul’un ekonomik geleceği, ihracat kapasitesi, istihdam olanakları, üretim ve sanayi politikaları başta olmak üzere çeşitli başlıklarda değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcılar, oluşturulan çalışma masalarında görüş ve önerilerini paylaşarak, ortak akıl temelinde katkı sundu. "İstanbul, Türkiye’nin gelecek vizyonunun şekillendiği şehirdir"

Programın açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul’un Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, "İstanbul, Türkiye ticaretinin, sanayisinin ve üretiminin kalbidir. Türkiye’nin gelecek perspektifinin şekillendiği şehir burasıdır. İstanbul hangi istikamete yönelirse, Türkiye de büyük ölçüde o doğrultuda ilerler" dedi.

İş dünyası ile kamu arasında güçlü bir istişare zemini oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Özdemir, ekonomik politikalara yön verirken sektör temsilcilerinin görüş ve beklentilerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Küresel ekonomide yaşanan gelişmelere de değinen Özdemir, pandemi sonrası süreç, bölgesel çatışmalar ve ekonomik dalgalanmaların yeni fırsat alanlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, bu fırsatların ortak akıl ve güçlü iş birliğiyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sonuç raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

Çalıştay sonunda hazırlanacak raporun ilgili kurumlarla paylaşılacağını belirten Özdemir, raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunulacağını ifade etti. Özdemir, söz konusu çalışmanın tek seferlik bir organizasyon olmadığını, belirli aralıklarla sürdürülecek istişare sürecinin ilk adımı olduğunu kaydetti. "Çalıştay sonuçlarını somut adımlara dönüştüreceğiz"

Programın kapanışında konuşan AK Parti İstanbul Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Küçük ise çalıştayda ortaya çıkan görüşlerin somut sonuçlara dönüşmesi için bir takvim oluşturduklarını açıkladı. Katılımcıların en çok dile getirilen önerilerin hayata geçirilip geçirilmeyeceğini merak ettiğini belirten Küçük, "Temmuz ayının 15’ine kadar sektör bazlı ve genel çalıştay raporumuzu hazırlayacağız. Bu raporu hem katılımcılarımızla hem de Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız" dedi.

Çalıştay, değerlendirme ve istişare oturumlarının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Jandarma ekiplerine kavga ihbarlı sürpriz kutlama

2026-06-15 01:14 - Genel

60. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Kolpa ve Buray Tekirdağlıları coşturdu

2026-06-14 00:14 - Magazin

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

Tekirdağ’da Sakiler, ve Demet Akalın konseri

2026-06-15 00:09 - Magazin

Şırnak’ta Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali: 15 bin kişi yaz coşkusuna ortak oldu

2026-06-14 01:12 - Magazin

Selimiye Körfezine Hakim,Panoramik Deniz Manzaralı Özel Arazi

2026-06-15 13:00 - SARI SAYFALAR

İlgili Haberler

Glütensiz Gıda Paketi Desteği yeni dönem müracaatları başladı

13:46 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Kendi içlerinde kavgaya sürüklenenlerin Türkiye’ye hiçbir fayda vermeyeceğini hepimiz her seferinde görüyoruz"

13:04 - Siyaset

Bakan Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısına katıldı

12:53 - Siyaset

Bakan Güler, Fransa Ordular Bakanı Vautrin ile görüştü

12:54 - Siyaset

Bakan Güler, NATO savunma bakanlarıyla aile fotoğrafına katıldı

12:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

Aşırı sıcaklarda kalp sağlığına dikkat

11:35 - Sağlık

Moloz yığını altında kalan yavru kedi kurtarıldı

16:19 - Gündem

Metrobüs durağında bıçaklı saldırı: 1 ölü

16:11 - Asayiş

Sosyal medya üzerinden hayvan satın alma vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

15:58 - Asayiş

Dinlenmek için yaslandığı çit kırıldı, 4 metreden düşen işçi hayatını kaybetti

15:05 - Asayiş