?>

AK Partili Şimşek’ten Tepebaşı Meclisi tepkisi: "Mecliste mikrofon kapatarak gerçeklerin üzerini örtemezsiniz"

TEPEBAŞI BELEDİYESİ AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET ŞİMŞEK, BİR ÖNCEKİ MECLİS OTURUMUNDA YAŞANAN GERGİNLİKLERE VE BELEDİYE PERSONELİNE YÖNELİK HUKUKİ SÜRECE TEPKİ GÖSTEREREK, "MİKROFON KAPATARAK, SÖZ KESEREK, BASKI OLUŞTURARAK GERÇEKLERİN ÜZERİNİ ÖRTEMEZSİNİZ. HALK ARASINDA ARTIK 'TUZ KOKMUŞTUR' SÖZÜ SÖYLENİYOR" DEDİ.

Siyaset - 2 ay önce

Tepebaşı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Şimşek, bir önceki meclis oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili, "Mikrofon kapatarak, söz keserek, baskı oluşturarak gerçeklerin üzerini örtemezsiniz. Halk arasında artık ’tuz kokmuştur’ sözü söyleniyor" dedi.

AK Parti Tepebaşı Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Şimşek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi binası belediye yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Meclis salonunun organize kalabalıklarla doldurularak baskı ortamı oluşturulduğunu iddia eden Şimşek, aşevi üzerinden dönen iddiaların takipçisi olacaklarını belirtti. "Meclis salonu sloganlar, küfürler ve yuhalamalarla baskı altına alınmak istendi"

Bir önceki meclis oturumunda demokratik anlayışın dışına çıkıldığını savunan Mehmet Şimşek, "Ne yazık ki Tepebaşı demokrasisine yakışmayan görüntüler yaşanmıştır. Muhalefet görevi yapan meclis üyelerimizin sözleri yarıda kesilmiş, seçilmiş insanlara konuşma hakkı dahi çok görülmüştür. Farklı düşüncelerin ifade edilmesine tahammül gösterilmemiştir. Daha da üzücü olan ise, meclis salonunun mesajlarla organize edilen kalabalıklarla doldurulması, sloganlar, küfürler, sataşmalar ve yuhalamalarla halkın meclisinin baskı altına alınmak istenmesidir. Oysa belediye meclisleri siyasi tribün değil, millet adına hesap sorulan yerlerdir. Bizim derdimiz meclis düzenini bozmak değil, tam tersine halkın iradesinin sağduyu içinde konuşabilmesini sağlamaktır" dedi. "Garibin lokmasına uzanan ellerin cevapsız kalmamasını istiyoruz"

Belediyedeki soruşturma sürecine ve hizmet eksikliklerine değinen Şimşek, iddiaların sonuna kadar peşinde olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bizim amacımız kutuplaşma oluşturmak, gerilim üretmek ya da gövde gösterisi yapmak değildir. Bizim amacımız, aşevinin yemeğine bile tenezzül edip bunu ranta dönüştüren anlayışın hesabını sormaktır. Garibin lokmasına uzanan ellerin, milletin vicdanında da hukuk önünde de cevapsız kalmamasını istemektir. Bugün belediyenin birçok personeli tutuklu yargılanmaktadır. Zaten uzun süredir vatandaşın hissettiği hizmet eksikliği, şimdi çok daha büyük bir endişeye dönüşmüştür. İnsanlar, ’Tepebaşı Belediyesi’nde gerçekten neler oluyor?’ sorusunu soruyor. ’Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ diyerek geçiştirilecek bir tabloyla karşı karşıya değiliz. Bu yaşananlar karşısında sessiz kalan Ahmet Ataç ve yönetimi ayrıca halkın emanetine sahip çıkmayanlar, yarın Tepebaşı halkının yüzüne nasıl bakacak? Biz susturularak geri adım atacak insanlar değiliz. Bugün Tepebaşı’nda güven duygusu yara almış, vatandaşın belediyeye olan inancı sarsılmıştır. Halk arasında artık ’tuz kokmuştur’ sözü söylenmektedir. Ama bilinmelidir ki, bizler bu şehrin hakkını savunmaya, millet adına hesap sormaya devam edeceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Bahçeli’ye ziyaret

13:46 - Siyaset

Bakan Uraloğlu Bağdat’ta

13:36 - Siyaset

Bursa’daki Kayapa Katı Atık ve Enerji Üretim Tesisi gerçeği

13:23 - Siyaset

Battalgazi’de asfalt çalışmaları sürüyor

13:07 - Siyaset

AK Parti Denizli İl Teşkilatı berber esnafına ziyaretlerde bulundu

13:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık