?>

Akciğer kanserinde erken teşhis tedavide başarıyı artırıyor

Sanko üniversitesi tıp fakültesi göğüs cerrahisi anabilim dalı başkanı prof. Dr. Levent elbeyli, akciğer kanserinde erken teşhisin tedavide başarıyı artırdığını söyledi.

Sağlık - 5 ay önce

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinde erken teşhisin tedavide başarıyı artırdığını söyledi.

Prof. Dr. Levent Elbeyli, 1 Ağustos Dünya Akciğer Kanseri Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, dünyada her yıl 2 milyonun üzerinde insanın akciğer kanseri tanısı aldığını ve 1,5 milyon civarında insanın akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada erkeklerde en sık görülen, kadınlarda da görülme sıklığı gittikçe artan ve yaşam kaybının en yüksek olduğu kanserler arasında olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Elbeyli, "Ülkemizde halen akciğer kanseri hastalarının genellikle ileri evrede tanı almaktadır. Erken evrelerde yakınmaların az olması ya da olmaması, hastaların genelinin sigara içmesi, yakınmalarını önemsememeleri ve basit nedenlere bağlı olduğunu düşünmeleri nedeniyle başvuru sürecini genellikle geciktirmektedir. Erken teşhis ise tedavide başarıyı artırmakta, hastalara ameliyat olabilme şansı sunmakta ve hastaların yaşam sürelerini uzatmaktadır. Akciğer kanseri açısından risk taşıyanlarda düzenli sağlık kontrolleri erken teşhis için en etkili yöntemlerdir. Özellikle sigara ve diğer tütün ürünlerini tüketen, mesleki olarak risk altında bulunan ve ailesinde akciğer kanseri olan bireylerin daha dikkatli olması gerekmektedir" dedi.

Prof. Dr. Elbeyli, "Şikayetlerinizi önemseyin ve mutlaka kontrolleriniz yaptırın. Öncelikle akciğer kanserine yakalanmamak, erken teşhis ile cerrahi ve onkolojik yeni yöntemlerle sağlıklı uzun yaşam mümkün olabilmektedir" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Memişoğlu: "Türkiye Yüzyılı’nda sağlık sistemimizi güçlendirmeye devam edeceğiz"

21:02 - Sağlık

Tunceli’ye 16 yeni hekim kadrosu tahsis edildi

18:08 - Sağlık

Vali Aydoğdu hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti

17:33 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 15 milyon TL’lik tıbbi cihaz bağışı

15:10 - Sağlık

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan