?>

Akdeniz’de av yasağı bitti, tezgahlarda bolluk başladı

Akdeniz’de av yasağı bitti, tezgahlarda bolluk başladı

Ekonomi - 3 saat önce

Akdeniz’de 15 Eylül’de sona eren av yasağının ardından balıkçılar ’vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Mersin Balıkçılar Dernek Başkanı Adnan Polat, tezgahlarda bolluğun başladığını ve fiyatların düştüğünü belirterek, "Bolluk nedeniyle fiyatlar geriledi" dedi.

Akdeniz’de 15 Eylül itibarıyla sona eren av yasağının ardından Mersin’de balıkçılar ’vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Yaklaşık 2-3 gün süren avdan dönen tekneler, limanlara bol balıkla yanaşırken, balık pazarında tezgahlarda hareketlilik başladı. Balıkçılar, avdan dönen teknelerin bu yıl da bereketli olduğunu belirtirken, tezgahlarda barbun, sardalya, hamsi, mezgit, gümüş ve istavrit gibi Akdeniz’e özgü balıkların yer aldığını ifade etti. Fiyatların ise bolluk nedeniyle gerilediği kaydedildi. "15 Eylül akşamı denize açıldılar"

Mersin Balıkçılar Dernek Başkanı Adnan Polat, av sezonunun başlamasıyla birlikte bereketli günler yaşandığını belirterek, "Balıkçılarımız teknelerini hazırlayıp ağlarını onardı, 15 Eylül akşamı denize açıldılar. Şu anda bol miktarda barbun, gümüş, mezgit, sardalya, istavrit, kalamar ve karides tezgahlarda yerini aldı" dedi. "Bolluk nedeniyle fiyatlar geriledi"

Fiyatların oldukça uygun olduğunu vurgulayan Polat, "Barbun 400 TL’den 150-200 TL’ye düştü. Sardalya ve hamsi 100-150 TL arasında, gümüş balığı ise 150-200 TL’ye satılıyor. Bolluk nedeniyle fiyatlar geriledi. Bu fırsatı değerlendirsinler, isteyen dondurup stok da yapabilir" ifadelerini kullandı. "Omega3 açısından en zengin besin"

Balığın sağlıklı ve doğal bir besin olduğuna dikkat çeken Polat, "Omega3 açısından en zengin besin balık. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vatandaşlarımızı bu dönemde bol bol balık tüketmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Polat ayrıca, bu bolluğun yılbaşına kadar süreceğini, havaların soğumasıyla birlikte av miktarının düşeceğini ve fiyatların tekrar yükselebileceğini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Marmaris’te silahlı kavgayla ilgili yeni gelişme

2025-09-11 09:01 - Asayiş

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Marmaris’teki silah operasyonuna 6 tutuklama

2025-09-13 16:00 - Asayiş

MHP Muğla İl Başkanı Demirel'den Bahçeli'ye Ziyaret

2025-09-12 10:36 - Siyaset

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

KÜÇÜK ESNAFIN VERGİ YÜKÜ ARTACAK!

2025-09-11 13:39 - Ekonomi

Çubucak Orman Kampı İddiaları Gündemde

2025-09-14 15:57 - Marmaris

İlgili Haberler

Yenişehir’in tarım ürünleri Libya yolunda

14:53 - Ekonomi

Fonmap, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

14:39 - Ekonomi

Bakan Bayraktar’dan Çin’le iş birliği mesajı

14:31 - Ekonomi

Havza OSB’ye yeni yatırımlar

14:27 - Ekonomi

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: "Ücret eşitliği konusunda çalışmalarımıza başladık"

14:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Babası Tarafından Bıçaklanan Çocuk Kurtarılamadı

12:57 - Asayiş

Kayıp Yaşlı Kadın Fıstık Bahçesinde Ölü Bulundu

12:29 - Asayiş

KOSGEB Desteğiyle Modern Laboratuvar Kurdu

12:06 - Sağlık

Solotürk'ten Nefes Kesen Gösteri Uçuşu

11:57 - Genel

Avrupa’dan İsrail’e yaptırım planı

11:36 - Siyaset