?>

Akdeniz’de tehlike saçan metruk yapılar yıkılıyor

MERSİN’İN AKDENİZ İLÇESİNDE, UZUN YILLARDIR KULLANILMAYAN VE ÇÖKME RİSKİ NEDENİYLE TEHLİKE OLUŞTURAN TEK KATLI METRUK YAPI, BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI.

Gündem - 4 ay önce

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, uzun yıllardır kullanılmayan ve çökme riski nedeniyle tehlike oluşturan tek katlı metruk yapı, belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkıldı.

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, aynı zamanda sosyal sorunlara yol açan metruk yapılarla mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mithat Paşa Mahallesi 5518 Sokakta bulunan ve sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmadığı için harabeye dönen tek katlı yapının yıkımı için çalışma başlattı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün çevre güvenliğini sağladığı çalışmada, çökme riski taşıyan yapı iş makineleri yardımıyla kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkıma Mithat Paşa Mahallesi Muhtarı Hakan Başgül de katıldı. Mahalle sakinleri, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan yapının yıkılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek belediye ekiplerine teşekkür etti.

Yıkımın ardından ortaya çıkan moloz ve atıklar da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek mahalleden kaldırıldı.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent estetiğini bozan, çökme riski taşıyan ve zaman zaman madde bağımlılarının meskenine dönüşerek sosyal sorunlara yol açan metruk yapılarla mücadelenin süreceğini bildirdi. Ekiplerin sahadaki tespitleri ile muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yasal işlemleri tamamlanan yapıların, Belediye Encümeni kararı sonrası kontrollü şekilde yıkılmaya devam edileceği ifade edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

2026-03-19 23:58 - Bülten

İlgili Haberler

Antalya’da ’caretta caretta’ yuvası bilmecesi

11:40 - Gündem

Düzce’de asfalt ve yama çalışmaları sürüyor

11:38 - Gündem

Düzce’de içme suyu şebekesi yenileniyor

11:38 - Gündem

Toplu ulaşımda klima denetimleri sürüyor

11:30 - Gündem

ADEM projesinde ilk çilek hasadı yapıldı

11:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Didim açıklarında bulunan botun sahibi aranıyor

10:14 - Asayiş

Saman balyaları alev topuna döndü

10:08 - Asayiş

Sarı altın hasadı başladı

10:03 - Ekonomi

Çekirgeler üreticinin kabusu oldu

09:53 - Gündem

70 derecelik ateşte 35 yıllık mesai

09:52 - İnsan