?>

Akdeniz’in ürküten dalgalarında geleceğin sörfçüleri yetiştirecek

Hatay'ın akdeniz'e sahili olan ve ürküten dalgalarıyla bilinen samandağ ilçesinde hatay valiliği tarafından geleceğin sörfçülerinin yetişeceği ‘hatay sörf merkezi' inşa ediliyor.

Eğitim - 3 ay önce

Hatay’ın Akdeniz’e sahili olan ve ürküten dalgalarıyla bilinen Samandağ ilçesinde Hatay Valiliği tarafından geleceğin sörfçülerinin yetişeceği ‘Hatay Sörf Merkezi’ inşa ediliyor.

Asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan ve yeniden ihya ile inşa sürecine giren Hatay’da yaralar yapılan projelerle sarılmaya devam ediyor. Samandağ ilçesinde geçici olarak kurulan sörf merkezinde eğitim alan sporculardan 6’sı 2025 Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonasında başarı göstererek dereceye girdi. Afetzede öğrencilerin başarılarından dolayı tebrik eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, öğrencilerle bir araya gelerek hediye takdim etti. Hediyelerin ardından Hatay Valisi Masatlı, yapımı devam eden Hatay Sörf Merkezi’nin inşaatından incelemelerde bulundu.

"Bizler bu projemiz ile yıllardır Samandağ sahilimizin o ürküten dalgalarını birer umuda birer başarı öyküsüne çevirdik ve şimdi o başarı öykülerine yenilerini eklemek üzere çalışıyoruz"

Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası’nda 6 madalya ve kupa kazanan öğrencilerle bir araya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Bugün de sizlerle Hatay’ımızın sporuna, sporcusuna ve sörf sevenlerine büyük katkılar sağlayacağına inandığımız Samandağ ilçemizde inşası tüm hızıyla devam edilen Hatay Sörf Merkezimizdeyiz. Hatay Sörf Merkezimizin, ön hazırlığı olarak geçici olarak kurulan alanda 2024 yılında 8 ila 16 yaş arasında bin 53 çocuk ve gencimize ücretsiz olarak dalga sörfü eğitimi verdik. Bu öğrencilerimizden 18’ine de sörf lisansları çıkarıldı. Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonasında bu ekibimiz çok güzel başarılara imza attılar. Büyük bir gurur ki 2023 ve 2024’de Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonlarımız Hatay’ın kıymetli gençleriydi. 2025 yılı Türkiye Şampiyonasında ise başarılarının üstüne başarı katarak, bizlere 6 madalya ve kupa kazanma sevincini daha yaşattılar ve şimdi de bizlerle birlikteler. Özellikle şunu da belirteyim ki 18 yaş altı Türkiye Şampiyonası’nın birincisi, ikincisi ve dördüncüsü Samandağ ilçemizin sevgili gençleri oldu. Yine bir başarı ve gurur öyküsü olarak bu yıl 2 Samandağlı gencimiz milli takıma seçilerek 15-25 Temmuz arasında Portekiz’de gerçekleşecek yarışmada Türkiye’mizi temsil edeceklerdir. Sporda da dünyada söz sahibi olan bir şehir olmak amacıyla şu an incelemelerde bulunduğumuz Hatay Sörf Merkezimizin yapımına başladık. Bizler bu projemiz ile yıllardır Samandağ sahilimizin o ürküten dalgalarını birer umuda birer başarı öyküsüne çevirdik ve şimdi o başarı öykülerine yenilerini eklemek üzere çalışıyoruz. Tesisimiz 1 yıl içinde bin çocuk ve gence ulaşmak ve hayatlarına dokunma imkanına sahiptir. Bunların içinden 300 gencimizin bir üst seviye sörf eğitimi programını almak, bunların arasından da 50 genci sörf lideri olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Beypazarı’nda ilköğretim haftası kutlandı

01:07 - Eğitim

Gölbaşı Belediyesi’nden öğrencilere ‘Renkli Bir Yıla Merhaba’ etkinliği

17:40 - Eğitim

Sınav kaygısı olan öğrencilere Nilüfer Belediyesi’nden destek

17:18 - Eğitim

Kilis’te çiftçilere güvenli traktör kullanımı eğitimi verildi

16:52 - Eğitim

Gördes’te "Yeşil Vatan" temalı farkındalık yürüyüşü düzenlendi

16:40 - Eğitim

Günün Manşetleri

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk 8 ayında arttı

14:10 - Ekonomi

Cebindeki bıçak canından etti

14:05 - Asayiş

Ayı Zannettiği Köy İmamını Vurdu

14:03 - Asayiş

Veliler, Öğretmeni Darp Etti

13:13 - Asayiş