?>

Akdeniz ruhu ortak gelecek için buluştu: Diplomasi, girişimcilik ve kültürel iş birliği öne çıktı

?stanbul'da düzenlenen uluslararası buluşma, bölgesel iş birliği, ekonomik kalkınma ve kültürel diplomasi başlıklarında önemli mesajların verildiği anlamlı bir etkinliğe sahne oldu

Genel - 3 ay önce

Akdeniz Ülkeleri İş Adamları Derneği (AÜİD) tarafından İstanbul’da düzenlenen uluslararası buluşma, bölgesel iş birliği, ekonomik kalkınma ve kültürel diplomasi başlıklarında önemli mesajların verildiği anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Etkinliğe çok sayıda büyükelçi, konsolos, akademisyen ve iş dünyasının seçkin temsilcileri katıldı.

Buluşmada Akdeniz coğrafyasının çok yönlü potansiyeli bir kez daha gündeme taşınırken, etkinliğin ana temasını "birlikte üretmek" fikri oluşturdu. Katılımcılar, bölge ülkeleri arasında sürdürülebilir kalkınma, girişimcilik ve kültürel diplomasi alanlarında güç birliği yapılması gerektiği konusunda ortak görüş bildirdi. Organizasyonda Akdeniz’in yeni nesil vizyonunun temellerini atmaya yönelik iş birliklerinin geliştirilmesi hedeflendi. Etkinlikte barışçıl bir gelecek inşa etme idealinin ekonomik ve kültürel bağlarla güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde düzenlenen plaket töreninde, vizyoner çalışmaları ve katkılarıyla öne çıkan isimlere onur plaketleri takdim edildi. Törenin ardından konuklar sahnede toplu fotoğraf çektirerek bu anlamlı buluşmayı ölümsüzleştirdi. Etkinlik, Akdeniz ülkeleri arasında daha derin ilişkilerin kurulmasına zemin hazırlarken, kültürel yakınlaşma ve karşılıklı anlayışın da önemine dikkat çekildi. "Ticaret ne kadar kapsamlı ve geniş olursa, ülkeler arası dostluk da o kadar büyük olur"

AÜİD Kurucusu ve Onursal Başkanı Semih Tufan Gülaltay yaptığı konuşmada, "Etkinliğin teması, Akdeniz ülkelerinin ticari ve siyasi geleceği ile ilgili bir konferanstır. Konferansa katılan hocalarımızın sunumlarını, diplomat ve iş insanı dostlarımızla birlikte dinleyerek biz de bilgileneceğiz. Amacımız ticareti geliştirmek ve dostluk kapılarını açmak. Ticaret ne kadar kapsamlı ve geniş olursa, ülkeler arası dostluk da o kadar büyük ve anlamlı olur. Derneğimizin üyelerinden yurt dışında iş yapan arkadaşlarımızı, diplomatik ve ticari olarak, kısmen de finansal olarak destekliyoruz. Yönetim kurulu olarak elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz." dedi. "Akdeniz’i yeniden dünyanın ticaret merkezi haline getirmek istiyoruz"

Toplantıda konuşan AÜİD Yönetim Kurulu Başkanı Caner Bayer ise "Bizim şu anda Akdeniz ülkeleri olarak yurt dışı temsilciliklerimiz var. Şu anda yedi ülkede fiziki olarak ülkemizi temsil ediyoruz. Bunu öncelikle 25 ülkeye kadar çıkarmak istiyoruz. Buradaki en büyük amacımız, Akdeniz’in tarih boyunca ticaretin merkezi olduğu gerçeğini yeniden canlandırmak. Tekrar biz, Akdeniz ülkeleri olarak, kıyıda yer alan ülkeler olarak, üç kıtayı bir araya bağlayan bu bölgeyi dünyanın ticaret merkezi haline getirmek istiyoruz. Müthiş bir gelecek bizi bekliyor. Ticaret Akdeniz’le başladı; Selçuklular, Osmanlılar döneminde gelişti. Şimdi yeniden burada güçlü bir ivmelenme başladı. Ayrıca mevcut ülkelerimizin dışında ticari potansiyele sahip Afrika ülkelerimiz de var. Bu akşam burada Afrika ülkelerimizin büyükelçisiyle de birlikteyiz. Diplomatik ve siyasi açıdan bu iş birliğini yakalayarak ticaretimizi geliştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

İlgili Haberler

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Arıcılara Destek

15:21 - Genel

Nilüfer’de kandil geleneği mahallelerde yaşatıldı

15:20 - Genel

Kuşadası’nda mukaddes emanetler ziyarete açıldı

15:14 - Genel

Bursa’da orman aygını

14:48 - Genel

Kayseri Büyükşehir’in madalya avcısı sporcularından 8 ayda 393 madalya

14:52 - Genel

Günün Manşetleri

Alkolü Şahıs Darp Edildi, 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

15:34 - Genel

Beşiktaş, Başakşehir Maçının Hazırlıklarına Başladı

15:25 - Spor

Sahte Şeyhe 175 Milyon Liralık Dava

15:19 - Asayiş

Renault, Ağustos ayında en çok satan markalardan oldu

15:18 - Ekonomi

Şalterleri kapattı, yangının önüne geçti

15:11 - Asayiş