?>

Akdeniz Üniversitesinde kadın yönetici sayısı 3 kat arttı

Akdeniz üniversitesi rektörü prof. Dr. özlenen özkan öncülüğünde akdeniz üniversitesi kadın yöneticileri bir araya geldi. Rektör özkan, pozitif ayrımcılık yapmadan, sadece liyakat esas alınarak, kadın yönetici sayısının son 4 yılda üç katına çıktığını söyledi.

Eğitim - 12 ay önce

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan öncülüğünde Akdeniz Üniversitesi kadın yöneticileri bir araya geldi. Rektör Özkan, pozitif ayrımcılık yapmadan, sadece liyakat esas alınarak kadın yönetici sayısının son 4 yılda üç katına çıktığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesinin ilk kadın rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın göreve gelmesinin ardından Akdeniz Üniversitesinde kadın yönetici sayısı da artış gösterdi. 2020 yılında 6 olan akademik kadın yönetici sayısı yeni dönemde üç kat artarak 18’e yükseldi. Toplam 3 bin 496 akademisyenin bulunduğu Akdeniz Üniversitesinde bin 726 kadın akademisyen, bin 770 erkek akademisyen yer alıyor. Akdeniz Üniversitesi’nde 24 fakültenin 10’u kadın dekanlar, 7 enstitünün 2’si kadın müdürler, 12 meslek yüksekokulunun 5’i kadın müdürler ve devlet konservatuvarı da kadın yönetici tarafından idare ediliyor. Akdeniz Üniversitesi Senatosunda yer alan 71 kişinin de 28’i de kadın senatörler tarafından temsil ediliyor. Akademik personelin yüzde 49’unu kadınlar oluşturuyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Akdeniz Üniversitesi olarak üniversitemizde akademik personelin yaklaşık yüzde 49’unu kadınlar oluşturuyor. Üniversitemizde 3 bin 496 akademisyenimiz bulunuyor. Bin 726 kadın akademisyen, bin 770 erkek akademisyen öğrencilerimizin hayatına dokunuyor. Gururla söyleyebilirim ki ülkemizin bu alandaki oranları dünyadaki rakamların üzerinde" dedi. "Kadın liderliğine her zamankinden çok ihtiyacımız var"

Kadınların yönetimde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyleyen Rektör Özkan, göreve geldiğinden bu yana kadınların daha fazla söz sahibi olması için meslektaşlarını bu konuda teşvik ettiğini ve tercihini yetkin kadın akademisyenlerden yana kullandığını belirtti. Akademik yaşamda kadının yerini güçlendirme ve kadın liderliğini artırma çalışmalarının süreceğini söyleyen Rektör Özkan, "Kadınlarımız ailelerimizin yapı taşlarının başında geliyor. Aile yaşamımız ve iş dünyasındaki varoluş çabamız her zaman takdire şayandır. Kadınlarımız her alanda yetkin ve yeterliliğe sahiptirler, pozitif ayrımcılığa gerek yoktur. Yeter ki ’kadındır yapamaz’ cümlesi artık bilinçlerimizde yer almasın. Eşit şartlarda yarışıldığında kadınlarımız her zaman farkındalıklarını ortaya koymaktadırlar. Toplumumuzda kadınsız bir gelecek inşa edemezsiniz. Günümüzde kadın duyarlılığına ve liderliğine her zamankinden çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. "Tüm öğrencilerimize bilinç kazandıracağız"

Toplumda kadının güçlendirilmesinin en temel yolunun bilinç kazandırmak olduğunu bunun da eğitimden geçtiğini vurgulayan Rektör Özkan, bu amaçla bu yıl itibarıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersleri açıldığını ve 2026 yılına kadar bu dersin tüm enstitü ve fakültelerde açılmasını sağlayacaklarını söyledi. Daha önce Kadına Şiddetle Mücadele Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Rektör Özkan, bu konuda eğitim, hukuk, iletişim, sosyal ve psikolojik destek başta olmak üzere farklı disiplinlerde çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü söyledi. Rektör Özkan ayrıca kız öğrenciler için de “Güvenli Kampüs” oluşturmak adına gerekli düzenlemeler yapıldığını sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'İN GURURU HİRA ERCAN 2024 KİCK BOKS DÜNYA KUPASI 2.Sİ OLDU

2024-05-18 16:21 - Spor

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

IŞIK VE GÜNEŞİN DİYARI FETHİYE VE SEYDİKEMER

2024-05-16 11:50 - Turizm

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

Talas Belediyesi’nde vergi mesaisi

2024-05-16 09:43 - Genel

EGELİ İŞ DÜNYASI TEK ÇATI ALTINDA

2024-05-16 12:26 - Ekonomi

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE MİNİK ÇİFTÇİLER HASADA BAŞLADI

2024-05-20 17:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Türkeli Gençlik Merkezi öğrencilerinden il birinciliği başarısı

21:31 - Eğitim

Trafik kurallarını uygulamalı şekilde öğrendiler

19:57 - Eğitim

TİKA. Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim sınıflarını yeniliyor

19:13 - Eğitim

Hendek MYO yeni yerine hazırlanıyor

17:44 - Eğitim

’Yüksekova Okuyor’ etkinliğinde öğrenciler kitap içeriklerini tartıştı

17:21 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş