?>

Akdenizli balıkçılar ’Vira Bismillah’ dedi

Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısı olan mersin'de av yasağının bu gece kalkmasıyla birlikte 7 ayrı barınaktan 443 balıkçı, ekmek tekneleriyle denize açılmaya başladı. Vali atilla toros'ta telsizden balıkçıları uğurlayarak bereketli bir sezon diledi.

Ekonomi - 2 saat önce

Akdeniz’e 321 kilometrelik kıyısı olan Mersin’de av yasağının bu gece sona ermesiyle birlikte 7 ayrı barınaktan 443 balıkçı, ekmek tekneleriyle denize açılmaya başladı. Vali Atilla Toros’ta telsizden balıkçıları uğurlayarak, bereketli bir sezon diledi.

Türkiye’nin tarımdan sanayiye kadar birçok alanda ön planda olan şehirlerinden Mersin, 321 kilometrelik kıyı şeridiyle hem turizme hem de balıkçılığa hizmet ediyor. Ege ve Karadeniz’de 15 Nisan’da kapanan avlanma sezonu 1 Eylül itibarıyla başlarken, Akdeniz’de ise yeni sezon 15 Eylül gecesi başlıyor. Mersin’de yaklaşık 2 bin kişinin doğrudan ekmeğini kazandığı 7 balıkçı barınağından 443 teknede hazırlıklar tamamlandı. Vali Atilla Toros, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Milletvekili Havva Sibel Söylemez ve diğer protokol üyeleri, düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından balıkçıları telsizden uğurladı. Diğer barınaklarda olduğu gibi Erdemli Balıkçı Barınağı’nda da tüm hazırlıklarını tamamlayan tekneler akşam denize açılarak ’Vira Bismillah’ dedi. Düzenlenen programda ayrıca protokol üyeleri pişirdikleri balıkları ikram etti.

Balıkçıları ’Mavi Vatan’ Akdeniz’e uğurladıklarını belirten Vali Toros, "Bol bereketli, kazançlı, kazasız bir av sezonu olsun. Vira Bismillah" dedi.

Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği 2. Başkanı Yalçın Sakın ise, "Vira Bismillah dedik. Teknelerimizin bir kısmı uzak açık denize gidiyor. Biraz sonra geri kalanlar da gidecek. Gece 00.00’de ağları denize bırakacağız, ya kısmet diyeceğiz. İlk avlarda Akdeniz’in hamsisi olarak sardalya başta olmak üzere gümüş, istavrit, barbun, lüfer ve kefal gibi balıklar çıkacak" diye konuştu.

Eşi ve çocukları balıkçılıkla uğraşan Ayşe Balkış, gün boyu hazırlık yaptıklarını belirterek, bugün açılışı yapacaklarını söyledi. Bol bol balık tutulup tüketilmesi temennisinde bulunan Balkış, denizlerin temiz tutulması için de çağrıda bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Marmaris’te silahlı kavgayla ilgili yeni gelişme

2025-09-11 09:01 - Asayiş

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

Arkadaşını Öldüren Sanığa 15 Yıl Hapis

2025-09-09 09:23 - Asayiş

MHP Muğla İl Başkanı Demirel'den Bahçeli'ye Ziyaret

2025-09-12 10:36 - Siyaset

Marmaris'in Sarp Kıyılarında Umut Operasyonu

2025-09-10 09:56 - Asayiş

Marmaris’teki silah operasyonuna 6 tutuklama

2025-09-13 16:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı

22:42 - Ekonomi

Başkan Sadıkoğlu’ndan e-haciz tepkisi

19:07 - Ekonomi

Yüksekova’da mısır, karpuz ve kavun hasadı yapıldı

18:15 - Ekonomi

Hayvancılık ve bitkisel üretim desteklemelerinde artışa gidildi

17:43 - Ekonomi

Bodrum’a 2 gemi birden geldi

17:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

71 şehidin adı anıtlaştırıldı

15:32 - Genel

Okula Adaptasyon İçin Ebeveynlere Altın Öneriler

14:39 - Sağlık

Kadın Sağlığı İçin İki Kritik Adım

14:35 - Sağlık

CHP’nin kurultay davası 24 Ekim’e ertelendi

14:17 - Gündem

Simav depremleri yeniden gündemde

13:15 - Gündem