?>

AKOM şehirde 320 kamerayla 24 saat görevde

Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezi (akom), bünyesinde 320 şehir kamerası, teknolojinin son imkanları ve donanımlı personeli ile görevini 7 gün 24 saat sürdürüyor

Gündem - 2 ay önce

Kahramanmaraş’ta Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bünyesinde 320 şehir kamerası, teknolojinin son imkanları ve donanımlı personeli ile görevini 7 gün 24 saat sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM 112), şehirde afetlere yönelik her türlü tedbirin alınması, ekiplerin sevk ve idaresi ile olaylara en kısa sürede müdahale edilmesini sağlamak amacıyla hizmet veriyor. 7/24 çalışma esasına göre donatılan merkezde, yüzlerce şehir kamerası ile vakalar anlık olarak takip ediliyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı görevlisi Adem Cevher, merkezin sağladığı imkânlarla ekiplerin olaylara hızlı müdahale ettiğini belirterek, "Şu anda yenilenen AKOM odamızdayız. AKOM şehirde 320 aktif kamerayla 7/24 esasına göre çalışıyor. Buradan vakalara, ekiplerin daha hızlı müdahalesi, görüntüyle yangını önceden görebilme ve giden ekiplere bilgi mahiyetinde buradan görüntü aktarabiliyoruz. Aktardığımız görüntüyle ekip gittiğinde sürprizle karşılaşmıyor. Biz yangınlarda herhangi bir sürprizle karşılaşmıyoruz. Ekip direkt anında müdahale ediyor. Gittiği yerin ne olduğunu biliyor" dedi. "Tabletlerimize konum atılıyor"

Cevher, trafik yoğunluğuna göre ekiplerin en hızlı şekilde olay yerine ulaştırıldığını vurgulayarak, "Tabi güzergahın yoğunluğuna göre son sistem zaten tabletlerimiz var. Tabletlerimize konum atılıyor. Trafik yoğunluğuna göre araçlarımız vaka noktasına en hızlı zamanda ulaşıyor. Bu da halkımızın can ve mal güvenliğini ön plana çıkardığımızın bir göstergesidir" ifadelerini kullandı. "Personel son sistem teknolojiyle görev yapıyor"

AKOM hakkında bilgi veren yetkililer ise, "Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM 112) şehrimizde afetlere yönelik her türlü tedbirin alınması, ekipleri sevk ve idare edecek olaylara müdahale edilmesini ve afetlerin en az zararla atlatılmasını sağlamak için kurulmuştur. 7/24 çalışma esasına göre personel, ses, sunucu kontrol ve kayıt sistemleri ile donatılarak şehrimize hizmet etmektedir. Personeller son sistem teknolojiyi kullanarak görevlerini yerine getirmektedir" bilgisini paylaştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

Çubucak Orman Kampı İddiaları Gündemde

2025-09-14 15:57 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: "2025 yılının 9 ayında Kamboçya’ya gerçekleştirdiğimiz tarım ürünleri ihracatımız yüzde 30 artmıştır"

12:37 - Gündem

Asırlık gelenek bitiyor, son ustalar çalışmaya devam ediyor

12:28 - Gündem

Büyükşehir’den Döşemealtı’na 124 kilometre yeni kanalizasyon hattı

12:19 - Gündem

Renkli yazlardan sessiz çöl manzarasına: Van Gölü’nün 8 yıllık değişimi

12:04 - Gündem

Başkan Büyükkılıç’tan Yahyalı’ya 51 milyon TL’lik ulaşım yatırımı

11:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Milas’ta Zeytin Hasadı Şenliği Başlıyor

12:10 - Kültür Sanat

Uyuşturucu taciri kıskıvrak yakalandı

11:12 - Asayiş

Hatırası var dediler, baba evini yıkmadan ekleme yaptılar

11:04 - Kültür Sanat

Karşıyaka, 5 maçlık İzmir serüveninde kaybetmedi

10:52 - Spor

Tır kazası trafiği kilitledi

10:49 - Asayiş