?>

Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu

AKSA DOĞALGAZ BALKON KAPATMA TADİLATLARINDA BACAYA DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ DUYURDU

Ekonomi - 3 hafta önce

Aksa Doğalgaz, ev tadilatlarında balkonların cam balkon gibi yöntemlerle kapatılması sonrasında yakıcı cihaz ve kombi baca borusu çıkışının kapalı ortamda bırakılmasının karbonmonoksit zehirlenmesine neden olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu tür tadilatlarda baca borularının mutlaka dış ortama kadar uzatılmasının önemine işaret eden Aksa Doğalgaz, kaza ve arıza risklerinin önlenmesi için doğal gaz tesisatına yalnızca sertifikalı firmaların müdahale etmesi gerektiğini hatırlattı.

Bahar aylarında gerçekleştirilen ev tadilatları esnasında doğal gaz tesisatı ve baca sistemlerine dikkat etmeden yapılan bilinçsiz değişiklikler başta zehirlenme olmak üzere ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirebiliyor. Aksa Doğalgaz, balkon veya teras kapatma uygulamalarında doğal gaz tesisatı ve baca sistemlerine ilişkin işlemlerin mutlaka teknik emniyet kurallarına uygun şekilde sertifikalı firmalar tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Bacalar mutlaka dış ortama kadar uzatılmalı

Kombi bacalarının mutlaka dış ortama kadar uzatılması ve baca bağlantılarının sızdırma yapmayacak şekilde sabitlenmesinin hayati önem taşıdığını belirten Aksa Doğalgaz, bacaların kapalı ortamda kalması durumunda cihazlardan çıkan baca gazlarının ortamda birikerek zehirlenmelere neden olacağı uyarısında bulundu. Bu nedenle balkon, teras kapatma gibi tadilatlar yapılırken baca çıkışının dış ortama kadar uzatılmasından emin olunması ve kapalı alanlarda mutlaka havalandırma menfezinin bulundurulması gerektiği açıklandı.

Doğal gaz tesisatına yetkisiz kişiler müdahale etmemeli

Aksa Doğalgaz, bacaların yer aldığı balkon veya terasların kapatılması gibi tadilatların yalnızca baca güvenliği açısından değil, doğal gaz tesisatının yeniden projelendirilmesi açısından da önemli değişiklikler oluşturacağına dikkat çekti. Doğal gaz kullanılan alanlarda balkonun veya terasın kapatılması, alanın mutfak veya salonla birleştirilmesi gibi kullanım alanını farklılaştıran işlemler sonucunda yakıcı cihazın bulunduğu ortamda havalandırma şartları değişebiliyor ve mevcut durumda iç tesisat projesinin sertifikalı firmalar tarafından yeniden değerlendirilmesi ile proje tadilatı gerekiyor.

Periyodik bakım ile erken aşamada tespit

Şirket, doğal gaz cihazlarının periyodik bakımının ihmal edilmemesi gerektiğine de dikkat çekiyor. Yetkili servisler tarafından yapılacak yıllık bakım sayesinde baca ve ek yerlerinin sızdırmazlığı ile yakıcı cihazın genel çalışma durumu kontrol edilerek olası arızalar erken aşamada tespit edilebiliyor. Düzenli bakımın hem güvenli kullanım sağladığı hem de cihazların daha verimli çalışmasına katkı sunduğu belirtiliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

Türkiye, oy birliği ile Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun 2027 Dönem Başkanlığına seçildi

2026-05-07 12:50 - Siyaset

Defne Kurt yılın sporcusu seçildi

2026-05-07 12:27 - Spor

Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu

2026-05-07 12:09 - Siyaset

Efeler’de Anneler Günü coşkusu şenlikle taçlanacak

2026-05-07 12:54 - Kültür Sanat

Doğanın bir armağanı gibi duran şelale görenleri mest etti

2026-05-07 11:47 - Gündem

ATÜ’de KreativEU projesinin açılış seremonisi gerçekleştirildi

2026-05-07 12:33 - Eğitim

İlgili Haberler

TOBB Nefes Kredisi’nde yeni dönem

12:14 - Ekonomi

Müteahhitlerden Bakan Kurum’a ’hakediş ve KDV’ dosyası

12:12 - Ekonomi

Canva ve Vodafone’dan iş birliği

11:43 - Ekonomi

Fiba CP’den Türkiye ve Doğu Avrupa’da 100 bin metrekareyi aşan stratejik büyüme

11:31 - Ekonomi

Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tezmen’den "uluslararası yatırımcılara Türkiye" çağrısı

11:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem