?>

Aksaray Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ilaçlama çalışmalarını artırdı

Aksaray belediyesi, şehir genelinde rutin olarak yürüttüğü sinek, sivrisinek, larva ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarını kurban bayramı nedeniyle artırdı. Havaların ısınmasıyla birlikte haşerelere karşı başlatılan mücadele çalışmaları kurban bayramı haftasında yoğunlaştırıldı.

Gündem - 11 ay önce

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde rutin olarak yürüttüğü sinek, sivrisinek, larva ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarını Kurban Bayramı nedeniyle artırdı. Havaların ısınmasıyla birlikte haşerelere karşı başlatılan mücadele çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Aksaray Belediyesi ekiplerince yürütülen ilaçlama çalışmaları, 6 araç üstü ve 12 mobil ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ekipler, şehir merkezinin yanı sıra 48 mahalleyi belirli periyodik aralıklarla hafta boyunca iki kez olmak üzere düzenli olarak ilaçlıyor. İlaçlama sürecinde, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullanılıyor. Bu sayede çevre ve insan sağlığının korunması ön planda tutuluyor. Aksaray Belediyesi ekipleri, araç üstü ekipmanlarla her gün 18.30 ila 22.00 saatleri arasında sokak ilaçlaması gerçekleştiriyor. Ayrıca, vektör ve haşerelerin üremesine elverişli hale gelen dere, kanal gibi su birikintilerinde larvalara karşı da önleyici tedbirler alınıyor. Ekipler, diğer yandan oyun parkları ve dinlenme alanlarında sivrisinek mücadelesi ile birlikte şehir içi mazgallarda kemirgenlere karşı yılın belirli dönemlerinde etkin bir mücadele yürütüyor.

Vatandaşların da ilaçlama hizmeti taleplerini iletmek için Aksaray Belediyesi’nin 444 55 68 nolu çağrı merkezi numarası veya 0552 888 68 68 numaralı Whatsapp iletişim hattını kullanabilecekleri bildirildi. Aksaray Belediyesinin sinek ve haşerelere karşı yürüttüğü kapsamlı mücadelede belediye ekipleri halk sağlığına zararlı haşerelerin çoğalmaması için vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti. Belediye ekipleri özellikle Kurban Bayramı haftasında çöplerin ve kurban atıklarının bilinçsiz bir şekilde atılmaması için uyarıda bulundu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehir genelinde insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Belediye Başkanı Dinçer, ilaçlama sürecinde doğaya zarar vermeden etkin bir mücadele sergilendiğini vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Gercüş’te dededen kalma yöntemlerle imece usulü pirinç ekimi

13:37 - Gündem

Ümraniye’de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor: Örnek daireler ziyarete açıldı

13:29 - Gündem

Bandırma ve Gönen sahillerinde müsilaj yüzeye çıktı

13:30 - Gündem

Akdeniz’de park ve bahçelere yaz bakımı

13:24 - Gündem

Aydın, Esenler’in depreme hazırlığında rol alacak

13:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş