?>

Aksaray otobüs firması sahibine silahlı saldırının altında rekabet tetikçisi çıktı

OLAY YERİ (ARŞİV)

Asayiş - 3 ay önce

Aksaray’da otobüs firması sahibine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının altından yakalanan şahsın tetikçi olduğu ortaya çıktı. 2 otobüs firması arasında yaşanan rekabet nedeniyle yaşanan olayda diğer firmanın Adana ilinden tetikçi tutarak rakip firma yetkilisine silahlı saldırı düzenlettiği iddia edildi.

Olay, 9 Ekim tarihinde Tacin Mahallesi Aksaray Şehirlerarası Otobüs Terminalinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, terminalde otobüs firması sahibi olan Kenan Y. (40) işten çıkıp eve gitmek istediği sırada Yiğit D. (20) tarafından tabancayla vuruldu. 3 el ateş eden şahsın 1 mermisi Kenan Y.’nin bacağına isabet ederken, silah seslerini duyan vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralı şahsı ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırırken, Kenan Y. saldıran şahsı tanımadığını söyledi. Olayı gerçekleştirdikten sonra kaçan Yiğit D. ise polisin yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma ve inceleme başlatan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri olayın 4 kişi tarafından planlandığını ve bunlardan birinin de bir başka otobüs firma sahibi olduğunu belirledi. Yakalanan şüpheli itirafında tetikçi olduğunu ve Adana ilinden geldiğini ifade etmesi üzerine elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen asayiş ekipleri diğer şüphelilerin de yakalanması için düğmeye bastı. Yapılan operasyonda Vera Sezen A. (23), Faruk A. (30) ve İbrahim Yumuşak isimli şahsı da gözaltına aldı. 4 kişinin gözaltına alındığı olayda şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra Aksaray Adliyesine sevk edilirken, Vera Sezen A., Faruk A. ve Yiğit D. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli İbrahim Yumuşak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili polisin inceleme ve savcılığın tahkikatı sürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

İlgili Haberler

Kayseri’de kaçak sigara operasyonu: 1 gözaltı

00:43 - Asayiş

Meteorun düşme anı kamerada

00:09 - Asayiş

Erzin’de motosiklet çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı

00:18 - Asayiş

Kırıkhan’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

00:13 - Asayiş

Hapis cezası ile aranan 3 kişi İskenderun’da yakalandı

00:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan