?>

Aksu Belediye Başkanı Yıldırım’dan Cemal Enginyurt’a tepki

AK PARTİLİ AKSU BELEDİYE BAŞKANI İSA YILDIRIM, HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI ÖNCESİNDE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT'UN, MUHİTTİN BÖCEK HAKKINDA KULLANDIĞI İFADELERİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ.

Siyaset - 2 ay önce

AK Partili Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Haziran ayı meclis toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un, Muhittin Böcek hakkında kullandığı ifadeleri sert sözlerle eleştirdi.

Muhittin Böcek ile yaklaşık 25-30 yıllık bir dostluğunun bulunduğunu belirten Başkan Yıldırım, siyasi görüş ayrılıkları ve tartışmaların doğal olduğunu ancak hakaretin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Yıldırım, "Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığım dönemde Muhittin Böcek ile en çok tartışan belediye başkanlarından biriydim. Bir konu üzerinde anlaşamamak, fikir ayrılığı yaşamak, tartışmak başka bir şeydir. Bir insanı rencide etmek, hakaret etmek ise bambaşka bir şeydir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bir insan hangi suçu işlemiş olursa olsun bunun karşılığını hukuk önünde verir. Devletimiz ve adalet sistemi gereken cezayı verir. Ancak hiç kimsenin bir başkasına hakaret etme hakkı yoktur. Bu ne kanunen doğrudur ne de insanlık ve vicdan açısından kabul edilebilir" ifadelerini kullandı.

Enginyurt’un Muhittin Böcek ve ailesi hakkında kullandığı sözleri tasvip etmediğini belirten Yıldırım, "Muhittin Böcek Antalya’da doğmuş, büyümüş ve yıllarca bu şehre hizmet etmiş bir insandır. Kendisine yönelik kullanılan ifadeleri doğru bulmuyorum. Sarf edilen sözleri, noktasıyla virgülüyle sahibine iade ediyorum" diye konuştu.

Antalya’nın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Yıldırım, bölgenin kültürel bağlarına da dikkat çekerek şunları söyledi:

"Biz Yörüğüz, Muhittin Böcek de Yörük bir ailenin evladıdır. Toros Dağları’nda bir Yörük kardeşimizin ayağı incinse burada bizim ciğerimiz yanar. Memleketimizde doğmuş, büyümüş ve bu kente hizmet etmiş bir insana kimsenin hakaret etmesini kabul etmeyiz."

Açıklamasının sonunda birlik ve saygı çağrısı yapan Başkan Yıldırım, "Antalya sahipsiz değildir. Antalyalılar sahipsiz değildir. Hiç kimsenin hiç kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Tekrar ediyorum, kullanılan hakaret içerikli ifadeleri aynen sahibine iade ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

2026-06-02 10:42 - Magazin

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

2026-05-26 15:57 - Turizm

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Bahçeli’ye ziyaret

13:46 - Siyaset

Bakan Uraloğlu Bağdat’ta

13:36 - Siyaset

Bursa’daki Kayapa Katı Atık ve Enerji Üretim Tesisi gerçeği

13:23 - Siyaset

Battalgazi’de asfalt çalışmaları sürüyor

13:07 - Siyaset

AK Parti Denizli İl Teşkilatı berber esnafına ziyaretlerde bulundu

13:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık