?>

Akyaka’da Yazdan Kalma Günler

Hava sıcaklığının 27 dereceye ulaştığı Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde vatandaşlar sahillere akın etti.

Gündem - 2 ay önce

Hava sıcaklığının 27 derece çıktığı Muğla’nın günübirlik tatil beldesi Ula’nın Akyaka mahallesinde vatandaşlar sıcak hava ve güneşten yararlanmak için sahile akın eti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Mart tarihine kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği açıklanan hava sıcaklığının yüksek olmasını değerlendiren vatandaşlar günübirlik tatil beldesi Akyaka Mahallesine akın etti. Sahildeki işletmelerin tamamen dolu olduğu Akyaka’da vatandaşlar denizde yüzmeyi de ihmal etmedi.

Günübirlik tatil içini gelen vatandaşlar deniz kum ve güneşin yanında Kadın Azmağında tekne turlarına da katıldı. Tamamen güneş enerjisi ile çalışan tur tekneleri yaz sezonu öncesi hazırlıklarını tamamlayarak Dalaman’a yılın ilk turist kafilesinin gelmesinin ardından turlara başladılar.

Akyaka’da tur teknesi sahibi Şadi Durmaz, Ramazan ve Mart ayı olmasına rağmen Akyaka’da hareketliliğin başladığını belirterek, "Yavaş yavaş havalar ısındı. Cemreler düştüğü zaman ufaktan kıpırdamaya başladı. Ramazan ayı olsa da hava çok güzel. Gerçi Mart ayındayız. Önümüzdeki hafta bir yerden beri soğuyor havalarımız. Mevsimsel hareketler bunlar. Kazasız belasız bir sezonumuz olsun. İşte 10 gün sonra, 15 gün sonra bir Ramazan bayramı. Arkasından bir ara tatil. Derken burada sezon yükseliyordu. Hatta şu anda yukarıda yüzen gençler bile var. Ben de canlı yan yaptım. Bitmeyen yaz yapmışlar dedim buralarda. Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz biz. Muğla özel bir yerdeyiz. O konuda çok şanslıyız. Ülkemizde çok değişik coğrafyalar var. Ama Mart-Nisan ayı geldi. Buralarda bademler, çiçek aşısı, her taraf papatya tarlası gibi. Muğla şivesinden söyleyeyim. Çıkın çıkın, gelin verin gari diyelim" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

İlgili Haberler

Altıntaş’ta "Orman Benim" kampanyası

14:51 - Gündem

Sivas’da kurban pazarı bu yıl Kovalı Mevkii’nde kurulacak

14:26 - Gündem

Kangallardan korkan ayı ağaca tırmandı

14:20 - Gündem

Kent ormanında çöpler toplandı

13:52 - Gündem

Tutak’ta "Orman benim" etkinliği gerçekleştirildi

13:33 - Gündem

Günün Manşetleri

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş

"Paşa" Kurbanlık Piyasasının Gözdesi Oldu

13:28 - Gündem

Minik Aybars'ın Bağırsaklarından 7 Mıknatıs Çıkarıldı

13:26 - Sağlık