?>

Akyurt’ta başıboş köpekler 4 koyunu telef etti

Ankara'nın akyurt ilçesi güzelhisar mahallesi'nde başıboş köpekler 4 koyunu telef etti, bir keçi ise yaralı olarak kurtuldu. Güzelhisar sakinleri bir vatandaş tarafından mahallelerine yapılan köpek barınağının kaldırılmasını istedi.

Asayiş - 1 yıl önce

Ankara’nın Akyurt ilçesi Güzelhisar Mahallesi’nde başıboş köpekler 4 koyunu telef etti, bir keçi ise yaralı olarak kurtuldu. Güzelhisar sakinleri bir vatandaş tarafından mahallelerine yapılan köpek barınağının kaldırılmasını istedi.

Mahallede besicilik yapan Ahmet Görgülü, hayvanlarının başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını belirtti. Görgülü, "Mahallemize bir vatandaş barınak yaptı ve burada yaklaşık 200 köpek bulunuyor, çevresinde de 50 civarında başıboş köpek geziyor. Hayvanlarımı otlatmaya çıkardım, başlarından 50 metre ayrılınca bu olay yaşandı. Gözümüzün önünde yaşandı, koyunları köpeklerin elinden zor aldık. Yetkililere bildirdik, saldırgan köpeklerden ikisi yakalandı. Gelip sürekli kontrol ediyorlar" diye konuştu. "Koyunlarımı hapsettim"

Korkudan hayvanlarını otlatmaya çıkaramadığını söyleyen Görgülü, "Ben Büyükşehir’i de aradım, ilçe belediyeleri sorumlu dediler. Ama bizim burada köpek barınağı yok. Alınan köpek aşı yapılıyor, yine aynı yere bırakılıyor. Böyle bir sıkıntı var. Zararlı bir köpek varsa toplanacak. Şimdi koyunlarımı çıkaramıyorum ben, çevirdiğim yerde hapsettik, korkudan çıkaramıyoruz" dedi. "Somut adım atılmasını bekliyoruz"

Başıboş gezen köpeklerin daha önce bir kişiye saldırdığını ifade eden Güzelhisar Mahalle Muhtarı Emrah Bölükbaşı ise, mahallelerine bir vatandaş tarafından yapılan barınağın kaldırılması için yetkililere başvuruda bulunduklarını kaydetti. Muhtar Bölükbaşı, "Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız konuyla ilgileniyorlar. Bir an önce somut adım atılmasını bekliyoruz" dedi. MHP’den konuyla ilgili önerge

Geçtiğimiz günlerde MHP’li Belediye Meclis üyeleri Hasan Görgülü ve Semih Refah, konuyla ilgili bir önerge verdi. Önergede ise şu ifadeler yer aldı: "Akyurt Güzelhisar Mahallesi 1705 Ada 1 Parselde Belediye Yeşil Alan üzerindeki beslenilen 200’ü aşkın sokak köpeğinin Zoonoz hastalık bulaştırma riski barındırdığı ve çevrede insan sağlığı ve güvenliğini tehlikeye attığı gözlemlenmiştir. Bu konu hakkında İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Orman Bakanlığı’na yazdığı yazıya istinaden Orman Bakanlığı’ndan gelen cevapta; ilgili makamın tamamen Akyurt Belediyesi olduğu söylenmektedir. Bu konu ile ilgili araştırma yapılmasını ve Belediye Yeşil Alanı üzerinde bulunan sözde köpek çiftliğinin kaldırılmasını saygılarımızla talep ediyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Takla atan araçtan burnu bile kanamadan çıktı

16:17 - Asayiş

Park halindeki minibüse kurşun yapdırdılar

16:18 - Asayiş

Yalova’da dron destekli kırmızı ışık denetimleri

16:09 - Asayiş

Edirne’de kafe işletmecisinin duyarlılığı, yaşlı kadını dolandırılmaktan kurtardı

15:59 - Asayiş

21 yaşındaki hastane çalışanı evinde ölü bulundu

16:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş