?>

Alanya’da Engelsiz Yaşam Merkezi çocukların geleceğine dokunuyor

Alanya belediyesi engelsiz park ve yaşam merkezi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca okullarda yürüttüğü sağlık ve gelişim destek programıyla binlerce öğrenciye dokundu. Uzman ekip yıl boyu 29 okulu ziyaret ederek 5 branşta 2 bin 465 çocuğa ulaştı.

Sağlık - 2 gün önce

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca okullarda yürüttüğü sağlık ve gelişim destek programıyla binlerce öğrenciye dokundu. Uzman ekip yıl boyu 29 okulu ziyaret ederek 5 branşta 2 bin 465 çocuğa ulaştı.

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin diyetisyen, fizyoterapist, çocuk gelişimi uzmanı, psikolog ve odyologdan oluşan uzman ekibi, çocukların erken dönemde tanı alması ve gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla okulları ziyaret ederek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Kızılcaşehir İlköğretim Okulu’na giden ekip, kapsamlı bir tarama yaptı. Uzman ekibe, Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, Belediye Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu Münir Altıoğlu ve Kızılcaşehir Muhtarı Hüseyin Demirer eşlik etti. "Çocuklarımızın geleceği için bugünden yanlarındayız"

Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Engelsiz Park ve Yaşam Merkezimizin uzman ekibiyle birlikte, çocuklarımızın sağlıklı gelişimini desteklemek ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla ilçe genelindeki okullarımıza düzenli olarak ulaşıyoruz. Çünkü biz çocuklarımızın geleceği için bugünden yanlarındayız. Erken tanı ve eğitim desteği, çocuklarımızın geleceğini şekillendiren en önemli adımlardan biridir. Alanya Belediyesi olarak, sosyal belediyeciliğin en güçlü örneklerinden birini hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmalara önümüzdeki dönemlerde de artan bir ivmeyle devam edeceğiz." 29 okulda 5 branşta 2 bin 465 çocuğa ulaşıldı

5 branşta uzman desteğiyle 29 okulda binlerce çocuğa ulaşılan programda odyolog, 1043 öğrenciye işitme taraması yaparak 70 öğrenciyi sağlık kuruluşlarına yönlendirdi. Fizyoterapist, 347 öğrenciye skolyoz taraması uygulayıp 104 öğrenciyi ortopedik sorunlar için takip altına aldı. Diyetisyen, 347 öğrenciye sağlıklı beslenme eğitimi vererek obezite ve diğer sağlık sorunlarına karşı önlem aldı. Psikolog, 350 öğrenciye engelli farkındalığı eğitimi sunarak empati ve hoşgörüye dikkat çekti. Çocuk gelişimi uzmanları ise 378 öğrenciyle akıl ve zeka oyunlarıyla gelişimsel farklılıkları belirleyip, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için erken yönlendirmeler yaptı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

Muğla Dijital Dönüşümde Vites Yükseltti

2025-05-30 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bayburt’ta sağlık çalışanlarının bayramı kutlandı

10:38 - Sağlık

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

09:29 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: "Bayram sürecince 24 saat esasına göre görev başında olacağız"

09:14 - Sağlık

Uzmanından vatandaşlara kurban eti tavsiyeleri

09:02 - Sağlık

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ndan önemli kararlar

09:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş