?>

Alaşehir’de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

MANİSA’NIN ALAŞEHİR İLÇESİNDE 62. KÜTÜPHANE HAFTASI, DÜZENLENEN ANLAMLI ETKİNLİKLE KUTLANDI. ALAŞEHİR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMDA ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİYLE RENK KATARKEN, BİR YIL BOYUNCA EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÇOCUK, GENÇ VE YETİŞKİN OKURLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Eğitim - 2 ay önce

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, düzenlenen anlamlı etkinlikle kutlandı. Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programda öğrenciler gösterileriyle renk katarken, bir yıl boyunca en çok kitap okuyan çocuk, genç ve yetişkin okurlar ödüllendirildi.

Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi’nde program düzenlendi. Kitap sevgisini yaygınlaştırmak ve kütüphanelerin toplumdaki önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen programa Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Suat Akdut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Alaşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Ümran Cura yaptı. Cura konuşmasında kütüphanelerin bilgiye ulaşmanın en önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, özellikle çocukların ve gençlerin kitapla daha fazla buluşmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Program kapsamında Beş Eylül İlkokulu ve Alaşehir Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Beş Eylül İlkokulu 4-E sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Günnaz Ekici yönetiminde halk oyunları gösterisi sergileyerek izleyicilerden büyük alkış aldı.

Etkinliğin en dikkat çeken bölümünde ise 30 Mart 2025 – 30 Mart 2026 tarihleri arasında kütüphaneden en fazla kitap okuyarak örnek olan üyeler ödüllendirildi. Protokol üyeleri tarafından verilen ödüllerde "En Çok Kitap Okuyan Çocuk" kategorisinde 290 kitapla İsacan Rüzgar Uysal, "En Çok Kitap Okuyan Genç" kategorisinde 65 kitapla Rabia Koyuncu ve "En Çok Kitap Okuyan Yetişkin" kategorisinde 36 kitapla Şamil Ayan ödüle layık görüldü.

Program, katılımcıların hep birlikte gerçekleştirdiği toplu kitap okuma etkinliğiyle devam etti. Yetkililer, okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve kütüphanelere olan ilginin artırılması için tüm vatandaşları kütüphanelerden faydalanmaya davet etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Sertab Erener, 8 Mayıs’ta İzmir Arena’da

2026-03-31 09:48 - Magazin

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Zelenskiy: "Rusya, ABD hedeflerinin vurulması için İran’a yüzde yüz yardım ediyor"

2026-03-29 00:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Ortaokul öğrencilerinin sıra dışı tasarımları dikkat çekti

19:12 - Eğitim

UMKE ekiplerinden kaza tatbikatı

17:59 - Eğitim

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" yıl sonu sergisi Tekirdağ’da açıldı

17:53 - Eğitim

Aydın’da, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali yapıldı

18:04 - Eğitim

Anadolu Üniversitesine Napoli’den ’En İyi Poster’ ödülü

17:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem