?>

Ali Dağı’nda yangına karşı üst düzey önlem

Talas belediyesi; yangın riskine karşı önleyici çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte ali dağı 360 yürüyüş parkuru’nda kapsamlı kuru ot temizliği başlatıldı.

Genel - 5 ay önce

Talas Belediyesi; yangın riskine karşı önleyici çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru’nda kapsamlı kuru ot temizliği başlatıldı. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla hem doğa korunuyor hem de yürüyüş güzergahı daha güvenli hale getiriliyor.

Doğayla iç içe olmayı seven vatandaşların sıkça tercih ettiği Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru’nda yapılan temizlik faaliyetleri, motorlu ekipmanlarla yürütülüyor. Parkur boyunca kurumuş ot ve çalılar dikkatle temizlenerek muhtemel yangınlara karşı önlem alınıyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Yaz mevsimiyle birlikte yeşil alanlarımızda yangın riski artıyor. Biz de Talas Belediyesi olarak bu riski önceden tespit ederek gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru gibi yoğun kullanılan alanlarda kuru ot temizliğiyle hem doğayı koruyor hem de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyoruz. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bu duyarlılık Talas’ın yaşam kalitesine yansıyor. Burayı kullanan doğa ve sporsever vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli yürüyüşler diliyorum."

Çalışmalar, vatandaşlardan da tam not aldı. Parkurda yürüyüş yapan Talaslılar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi; "Belediyenin çalışmaları çok güzel, memnunuz. Bu havada bu saatte ot biçme faaliyeti süper. Teşekkür ederim. 10 yıldır emekliyim. Evde oturuyordum. 5 aydır bir grupla beraber burada yürüyoruz. Bu parkuru keşfettik. Böyle bir yeri gördükten sonra neden 10 yıldır evde oturuyorum diye çok pişman oldum. Gerçekten buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir parkur. Temizliği çok güzel. Keşke bizim gibi yürüyenler olarak temiz tutsak, pet şişeleri atmasak. Tuvalet hizmetinin bile dağın başında olması çok güzel bir şey. Her şeyiyle dört dörtlük düşünülmüş bir güzergah. Çok keyifli bir parkur. Yürümeyen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Ayrıca temiz olması bu işi çok daha güzelleştiriyor. Hizmetler için teşekkür ederim."

Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru, Talas Belediyesi’nin bu tür duyarlı ve sürdürülebilir çalışmalarıyla hem doğaseverler için daha cazip hale geliyor hem de muhtemel yangın tehlikelerine karşı koruma altına alınıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar: "Geleceğe yürüyebilmek için farklı olmanız gerekiyor"

23:55 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın butona basmasıyla tarihin aydınlatılan ilk caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nde yeniden ışıklar yandı

23:00 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede aileyi yeni yuvasında ziyaret etti

22:19 - Genel

Tatvan’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi: 40 köy ve 32 mezra yolu kapandı

21:52 - Genel

Kars’ta 27 köy yolu ulaşıma kapandı

19:20 - Genel

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık