?>

Alifuatpaşa’da 11 yıllık hasret bitti, yüzler gülüyor

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GEYVE ALİFUATPAŞA’DA 11 YIL ÖNCE KAPATILAN HEMZEMİN GEÇİDİ YENİDEN AÇARAK HASRETİ BİTİRDİ. BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR, BU HAMLEDEN DOLAYI BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUĞUNU İFADE EDEREK BAŞKAN ALEMDAR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ. İKİ YAKAYI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BÜYÜKŞEHİR, BÖLGEDE TİCARETİ CANLANDIRDI, ULAŞIM SÜRESİNİ KISALTTI VE ÖNCESİNDE ÜST GEÇİTLE YAPILAN GEÇİŞLERİ KOLAYLAŞTIRDI.

Genel - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Alifuatpaşa’da 11 yıl önce kapatılan hemzemin geçidi yeniden açarak hasreti bitirdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, bu hamleden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek Başkan Alemdar ve ekibine teşekkür etti. İki yakayı birbirine bağlayan Büyükşehir, bölgede ticareti canlandırdı, ulaşım süresini kısalttı ve öncesinde üst geçitle yapılan geçişleri kolaylaştırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu çerçevede Geyve Alifuatpaşa’da, 11 yıl önce kapatılan hemzemin geçit yeniden açıldı ve mahallede hasret sona erdi. Bölge halkının büyük bir sevinçle karşıladığı geçit, mahallede yıllardır süregelen ulaşım sorununu ortadan kaldırdı, iki yakayı birleştirdi ve bölgedeki ticareti canlandırdı. Bölge halkı ise çalışmadan dolayı memnun. Başkan Alemdar ve ekibine teşekkür eden mahalleli, dünden bugüne yaşanan değişimi anlattı. "İşlerimiz açılacak ve bereketlenecek"

Serhat Çelik, "Yaşlılar, çocuklar ve biz çok zorlanıyorduk. Üst geçit ve köprüyü artık hayatımızdan çıkardık. Artık herkes dükkanımızın önünden geçecek, işlerimiz açılacak ve bereketlenecek" dedi. Tuğba Turan, "11 yıldır mahallemizde durgunluk vardı. Bu anı özlemle bekliyorduk. Açılış işlerimize olumlu yönde katkı sağlayacak. Çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz" diye konuştu. "Çok mutluyuz"

Kadir Sanal, "Esnaf olduğumuz için geçidin açılması bizim için çok önemli. Artık mahalle dışından gelenler de geçidi kullanacak, bu da işlerimize katkı sağlayacak. Kapalıyken çok zorlanıyorduk, Yusuf Alemdar Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Mahalleli Meriç Gün ise, "Önceki halini bildiğimiz için açılmasına çok sevindik. Eskiden daha bereketli işlerimiz oluyordu. Alifuatpaşa’nın belli bir potansiyeli var, dışarıdan gelenlerle birlikte yeniden hareketlenecek" şeklinde konuştu. "Geçit kapanınca ikiye ayrıldık"

Hasan Selvan, "Geçit kapanınca işlerimiz durgunlaştı, gelen giden kalmadı. Şimdi esnafa büyük faydası olacak. Geçit bizi ikiye ayırınca milletçe nereden gideceğimizi şaşırdık" dedi. Bölgeden Mehmet Nuri Baş ise, "Emlak ofisimiz var, araçlar yeniden bu yolu kullanacak. Bu durum işlerimiz açısından oldukça yararlı olacak" ifadelerini kullandı. Akif Acar ise, "Çocuklarımız artık güvenli şekilde geçecek. Yaşlılar sağlık ocağına, pazara rahatça gidebilecek. Tüm mahalle halkı için büyük kolaylık olacak" dedi ve Muhammet Sait Gökçe, "Geçidin açılmasıyla okula gidip gelmem çok kolaylaşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. "Kışın yol yürümekten kurtulacağız"

Eşref Kara, "Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Ekmek almak için bile kilometrelerce yürüyorduk. Şimdi 5 dakikada karşıya geçebileceğiz" dedi. Tolgahan Dalay, "Geçidin açılmasıyla esnafımızın işleri canlanacak. Çocuklar kışın soğukta uzun yol yürümekten kurtulacak. Alifuatpaşa ikiye bölünmüştü, şimdi yeniden kavuştu" derken, Muzaffer Akçıl’da, "Geçidin açılması trafik akışını da olumlu etkileyecek. Eskiden tırlar dönüşlerde büyük sıkıntı yaşıyordu, artık sorun kalmadı. Mahallemize büyük hayır getirdi" dedi. Muhlise Akkılıç ise, "Yaşlıyız, sağlık ocağına gitmek bizim için çok zordu. Artık pazara da sağlık ocağına da rahatlıkla gidebileceğiz. Şimdi sağlıkla geçidimizi kullanma vakti" şeklinde konuştu. Alifuatpaşalıların üst geçit mecburiyeti sona erdi ve ulaşım güvenliği artırıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali başladı

2025-10-03 12:36 - Magazin

Melek Mosso 2 yıllık eşinden ayrıldı

2025-10-03 10:45 - Magazin

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

MARMARİS’TEN ANTALYA’YA TOHUM DESTEĞİ

2025-10-03 13:31 - Marmaris

İlgili Haberler

Bursa Yeni Yıl Meydanı’nda yılbaşı coşkusu

09:03 - Genel

Ankara yeni yıla kar yağışı ile girdi

07:29 - Genel

Almanya yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girdi

03:27 - Genel

Suriyeliler Emevi Meydanı’nda 2026’ya coşkuyla girdi

03:36 - Genel

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Katil İsrail, zulmüne son vermeli"

03:13 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan