?>

Alınacak tramvay sayısı 12’ye çıkarıldı

SBB EKİM AYI İLK TOPLANTISI, MECLİS BAŞKANVEKİLİ NİHAT SOĞUK BAŞKANLIĞINDA MECLİS TOPLANTI SALONU’NDA YAPILDI. 42 GÜNDEM MADDESİNİN YANI SIRA EK GÜNDEM MADDELERİNİN DE GÖRÜŞÜLDÜĞÜ TOPLANTIDA MADDELERİN TAMAMI İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ.

Siyaset - 1 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) meclis toplantısında, alınacak yeni tramvay sayısının 12’ye çıkarıldığı açıklandı. Toplantıda ayrıca sendika baskısı iddiaları ve yeni stat konusu gündeme geldi.

SBB Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşimi 1. Oturumu, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında meclis binasında yapıldı. 42 gündem maddesinin yanı sıra ek gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantıda maddelerin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündeme geçilmeden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, belediyedeki üst yöneticilerin, işçilerin başka bir sendikaya geçmesi için baskı yaptığını iddia ederek, böyle bir uygulamanın kanuna aykırı olduğunu belirtti. Soğuk: "Hiçbir yöneticimiz, işçilere sendika baskısı yapmadı"

İddialara cevap veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, "Sendika söylemine katılmadığımı söylemek istiyorum. Başkanımız Halit Doğan’ın bu konuyla alakalı bir telkini yok, olmadı. Başkanımızın böyle bir çalışmasının olmadığını biliyorum. Bilgi, belge varsa iletin. Böyle suizanla olmaz, doğru değil. Hiçbir yönetici ve idarecimizin hiçbir işçimize ‘şuradan şuraya geçeceksin, ya da şöyle bir şey yaparım’ gibi bir ifadesi olamaz. Dolayısıyla olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek, kamuoyuna varmış gibi lanse etmek doğru değil. Vatandaşımız, çalışanımız kendi hür iradesiyle başka bir sendikaya geçiyorsa ona saygı duymak gerekir. Onun dışında söylenen her şey havada kalır" dedi. "Alınacak tramvay sayısı 12 olarak güncellendi"

Gündem öncesinde SAMULAŞ A. Ş. tarafından ihalesi yapılan yeni tramvay alımlarıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren SAMULAŞ Genel Müdürü Serkan Salmaz, "Daha önce ihalesi yapılan tramvaylarımızın 20 Mayıs 2026’da Samsun’da olması yönünde bir üretim başlatıldı. Şu anda alt ekipmanlarla ilgili süreç devam ediyor. İhaleye 10 adet çıkılmıştı ancak alınacak tramvay sayısı bugün itibariyle 12 adet olarak güncellendi. Samsun’un dinamik yapısı itibariyle güncelleme ihtiyacı duyuldu. İlerleyen günlerde araçlar şehrimize gelecek durumdadır. İmalat süreci devam ediyor. 15. yılını dolduran SAMULAŞ, şehrin güvenli ulaşımını sağlamak adına çalışmalarına devam edecek" diye konuştu. Yeni stat konusu gündeme geldi

Mecliste ayrıca Tekkeköy’deki 19 Mayıs Stadyumu’nun durumu da gündeme geldi. CHP’li Atilla Tekcan, Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis’in de maçlardan sonra zemin eleştirisi yaptığı statla ilgili olarak, "Stadın asit yağmurları çimi, oturma yerlerini bozduğu, trafiğin kitlendiği, kente yakışmadığı gibi şikâyetler aldı başını gidiyor. Bir an önce kent merkezine trafiği rahatlatacak bir noktada, hava kirliliği olmayan yeni bir stat yapımı konusunda çalışmalara başlanılması gerektiğini söylüyorum" dedi.

Tekcan’ın açıklamalarından sonra söz alan Tekkeköy Bağımsız Meclis Üyesi Özkan Karakaya ise Tekkeköy’deki stadyumun çevresiyle uyumlu olduğunu, otopark sorunu olmadığını ve ilçeye katkı sağladığını belirterek, yeni bir stadyumun gerek olmadığını, Samsunspor’un maçlarını Tekkeköy’de oynamaya devam etmesi gerektiğini ifade etti. Gazeteci baygınlık geçirdi, meclise ara verildi

Öte yandan, meclisin son bölümünde toplantıyı takip eden basın mensuplarından biri baygınlık geçirdi. Olduğu yerde dengesini kaybederek yere düşen genç gazeteciye ilk müdahale doktor olan meclis üyelerinden geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne verilen ihbarın ardından meclise 10 dakika ara verilirken, fenalaşan gazetecinin ambulans ile hastaneye kaldırılmasının ardından toplantı, kaldığı yerden devam etti.

Ayrıca toplantıda gündem dışı maddeler hariç 42 gündem maddesi, daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Ukrayna ve ABD heyetleri barış planı için bu hafta sonu bir araya gelecek

23:13 - Siyaset

Başkan Günel: ’Mezarlık ve defin hizmetleri zaten ana görevleriydi’

22:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan: "Cizre büyük kültür günleri yaşıyor"

21:14 - Siyaset

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, 3’üncü Ordu Komutanlığını ziyaret etti

19:32 - Siyaset

Baki Ersoy: "Kayserimiz için durmadan çalışıyoruz"

19:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir Yatağan pazar yerini yeniliyor

15:25 - Ekonomi

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Yasin Kol yönetecek

12:08 - Spor

Hemoroid tedavisinde kişiye özel yaklaşım

11:26 - Sağlık

Saatte 200 kilometre hızı geçen motosikletlerin yaptığı yarış korkuttu

11:18 - Asayiş

Hırsızlar muz ve avokado hasadı yaptı

11:04 - Asayiş