?>

Alışveriş yaparcasına numaralarına bakarak 50 bin TL’lik ayakkabıları çaldılar

HATAY’DA GECE SAATLERİNDE PREFABRİK ÇARŞIYA GİREN ELEKTRİK MOTOSİKLETTEKİ HIRSIZLARIN, AYAKKABILARI NUMARALARINA BAKARAK ÇALDIĞI ANLAR KAMERAYA YANSIDI. HIRSIZLARIN ÇALDIĞI AYAKKABILARLA YAKLAŞIK 50 BİN TL ZARARA UĞRAYAN ESNAF MEHMET ŞERİF TAŞ, HIRSIZLARIN BİR AN ÖNCE YAKALANMASINI İSTİYOR.

Asayiş - 2 ay önce

Hatay’da prefabrik çarşıya elektrikli motosikletle gelen hırsızların, ayakkabıları numaralarına bakarak iş yeri önündeki ayakkabıları çaldıkları anlar kameraya yansıdı. Çalınan ayakkabılar nedeniyle yaklaşık 50 bin TL zarara uğrayan esnaf Mehmet Şerif Taş, hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.

Olay, Antakya ilçesi Haraparası Mahallesi’nde kurulan prefabrik uzun çarşıda yaşandı. Gece saatlerinde çarşıya giren elektrikli motosikletli 5 şahıs, esnaf Mehmet Şerif Taş’ın iş yerini hedef aldı. Motosikleti, Taş’ın iş yerine yanaştıran 5 kişiden 2’si mavi çadırı kaldırıp altındaki ayakkabıları çalarken diğer şahıslar gözcülük yaptı. Ayakkabıları numaralarına bakarak çalan hırsızların o anları, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Bayram hazırlığı için stok yaptığı ayakkabıları çalınan Taş, kendine haber verilmesi üzerine gittiği iş yerinde ayakkabıların çalındığını fark etti. Hırsızların çaldığı ayakkabılarla yaklaşık 50 bin TL zarara uğrayan esnaf Taş, hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyor. "Kendine özel ayakkabı alır gibi birden fazla ayakkabı aldı"

Elektrikli motosikletle gelen şahısların ayakkabı numaralarına bakarak hırsızlık yaptığını ifade eden Mehmet Şerif Taş, "Olay pazar sabahı gecesi yaşandı. Güvenliklerimiz olduğu halde 5 kişi olmak üzere bir elektrikli motosikletle dışarıda duran ayakkabılarım çalındı. Çadırlar kapalı olduğu halde çaldılar. Gece fark etmedik ama güvenliklerimiz de vardı. Biz hiçbir şekilde fark etmedik. Sabaha karşı işte güvenlikler beni aradı. ’Abi bir oyuncakçıya hırsızlık olayı oldu, kamera görüntüsünü alalım’ dediler. O esnada da fark ettiğimizde meğer ayakkabılarımızın çalındığını öğrendik. Hırsızlar çalarken çok rahatlardı. Aksine öyle bir şey ki ayakkabıyı aldığında numarasına bakıyordu. Profesyonel bir hırsızlık yapıyordu. Aldığında kendine özel bir ayakkabı alır gibi birden fazla ayakkabı aldı. Yaklaşık bayram üzeri olduğu için çok yüklendik. Yüklendiğimiz için de yaklaşık 45 bin TL ile 50 bin TL arası bir zararımız var. Çarşıda güvenlik zafiyetimiz var. Önceden mesela her adım attığımızda bekçilerimiz bize hemen kimlik sorgulaması yapıyordu ve hoşumuza gidiyordu. Güvenliğin çoğalmasını bir an önce yetkili makamımızdan rica ediyoruz ve hırsızların da bir an önce yakalanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

İlgili Haberler

Lapseki’de 4 katlı apartmanda yangın: Çatıda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

23:14 - Asayiş

Amasya’da köprü girişinde çökme oluştu

22:49 - Asayiş

Siirt’te 2 yaşındaki çocuk birinci kattan düşerek yaralandı

22:33 - Asayiş

Sinop’ta kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 yaralı

22:32 - Asayiş

Yalova’da vadiye düşen motosikletli kurtarıldı

22:14 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem