?>

ALKÜ’de Avrupalı öğrenciler su yönetimi için eğitim aldı

Alanya alaaddin keykubat üniversitesi (alkü) biyosistem mühendisliği bölümü ve erasmus ofisi tarafından ilk olarak yapılan erasmus+ karma yoğun program (bıp) “su kaynakları ve sürdürülebilir su yönetimi” temalı program; 7 farklı ülkeden 11 üniversite, 44 öğrenci ve 7 akademisyenin katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Eğitim - 2 gün önce

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Biyosistem Mühendisliği Bölümü ve Erasmus Ofisi’nin ev sahipliğinde, 26-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen Erasmus+ Karma Yoğun Program (BIP) "Water Resources and Sustainable Water Management" (Su Kaynakları ve Sürdürülebilir Su Yönetimi) temalı program başarıyla tamamlandı.

Programa 7 farklı ülkeden 11 üniversite, 44 öğrenci ve 6 akademisyen katıldı. Katılımcılar tarafından iklim değişikliği ve insan faaliyetlerinin su kaynaklarına etkileri üzerine çok disiplinli çalışmalar yürütülürken sürdürülebilir su yönetimi stratejileri, atık su arıtma teknolojileri, yeşil altyapı çözümleri gibi konular da teorik ve pratik olarak ele alındı. Program kapsamında gerçekleştirilen saha gezileri, atölyeler, öğrenci sunumları ve grup çalışmaları ile katılımcılar alanlarında önemli deneyimler kazandı. Özellikle Green Kanyon, Oymapınar Barajı ve Side Antik Kenti ziyaretleri büyük ilgi gördü.

Programın son gününde katılımcıları ziyaret eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atılgan Atılgan öncülüğünde yapılan programın son gününde katılımcıları ziyaret etti. Rektör Türkdoğan suyun önemine vurgu yapıp programın hayırlı olmasını dileyerek "Biyosistem Mühendisliği ve Erasmus Ofisi olarak programa destek veren tüm paydaşlara teşekkür eder, bu tür uluslararası iş birliklerinin artarak devam etmesini dileriz" dedi. Rektör Türkdoğan daha sonra Prof. Dr. Roman Rolbiecki, Prof. Dr. Csaba Juhsz, Prof. Dr. Adrienn Kakuszı-SzéleS, Assoc. Prof. Dr. Eva Horvth ve Asst. Prof. Dr. Joanna Kocıcka’ya programa katkıları için teşekkür plaketi takdim etti. Programın kapanış ve sertifika törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Kılıç ile Genel Sekreter Hüseyin Er katıldı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Garnizon Komutanı Şahin’den Rektör Akkaya’ya ziyaret

14:05 - Eğitim

Çifteler’in ’Arife Çiçekleri"

13:41 - Eğitim

Anadolu Üniversitesi Dış Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

13:34 - Eğitim

KMÜ akademik altyapısını yeni bölüm ve programlarla güçlendiriyor

12:26 - Eğitim

BUÜ’de bayramlaşma sevinci

11:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş