?>

ALKÜ’de zeytin ağacı dikimi yapıldı

Alanya alaaddin keykubat üniversitesinde (alkü), doğaya nefes ve geleceğe umut olmak için 11 kasım millî ağaçlandırma günü kapsamında boş alanlara zeytin ağacı dikildi.

Gündem - 7 ay önce

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında boş alanlara zeytin ağacı dikimi yapıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), doğa ve çevre dostu projeler üretmeye devam ederken bir taraftan da yeşil alanları korumayı ve büyütmeyi sürdürüyor. Geçen yıl Cumhuriyetin 100’ncü yılında fidan dikimi yapılan ALKÜ’de bu yıl da 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü dolayısıyla zeytin ağacı dikimi yapıldı. Yeni Rektörlük Binası çevresindeki boş alanlarda gerçekleşen fidan dikim etkinliğine Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Genel Sekreter Onur Ocakdan, daire başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Fidan dikiminden sonra toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Rektör Türkdoğan: "Yeşeren Türkiye için el ele vermeliyiz"

Ağaçlandırma seferberliği ile son yirmi yılda 7 milyarın üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğunu, orman varlığının yüzde 12 artırılarak 23,4 milyon hektara ulaşıldığını söyleyen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ’Geleceğe Nefes’ kampanyasına katılarak doğaya katkıda bulunduklarını belirtti. Yeşeren bir Türkiye yolunda gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmak adına ALKÜ olarak hep daha fazlasını yapacaklarını söyleyen Türkdoğan, “Diktiğimiz ağaçlarımız gelecekte herkesin ağacı olacak. Aynı bilinçle gelecek nesillerimizin de alt nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele edeceklerini biliyoruz. Yeşeren bir Türkiye için hep birlikte el ele vermeliyiz. Küçük bir fidanla büyük değişimlere adım atabileceğimize inanıyorum. Gelecek nesiller için yeşil bir dünya bırakmak elimizde” dedi. Türkdoğan ayrıca ALKÜ yerleşkelerinde yetişen zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden yağ yapılarak ekonomiye katkı sunduklarını da sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

COP30bikeride ekibi Tepebaşı Belediyesi’ni ziyaret etti

13:53 - Gündem

Bodrum'da Turgut Reis'i Anma Etkinlikleri

13:48 - Gündem

En Güzel Tasarım ve Uygulama Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

13:46 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı DDK Heyeti, Eğirdir Gölü’nde kuraklık alarmını inceledi

13:42 - Gündem

Elazığ Belediyesi, kentin dört bir yanında temizlik çalışmasına devam ediyor

13:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş