?>

Altında bankalar ile canlı piyasadaki makas gramda 500 lirayı geçti

ALTINDA YAŞANAN HAREKETLİLİK BAYRAM SONRASINDA DA DEVAM EDİNCE, BANKALAR İLE CANLI PİYASADAKİ MAKAS 500 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI, 700 LİRAYA KADAR ULAŞTI.

Ekonomi - 2 ay önce

Altında yaşanan hareketlilik bayram sonrasında da devam edince, bankalar ile canlı piyasadaki makas 500 liranın üzerine çıktı, 700 liraya kadar ulaştı. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş ilk kez böyle bir durum yaşandığını belirterek, "Altından korkmayın gördüğü yeri her zaman geçer" dedi.

Bursa Kapalı Çarşı’daki kuyumcularda arife günündeki yoğunluk hafta başında kaldığı yerden devam etti.

Alım satım hareketliliğin fazla olduğu çarşıda alıcıların ağır basması nedeniyle bazı kuyumcularda gram altın kalmadığından satışlar durduruldu.

Bankalar ile fiziki altın piyasası arasındaki makas ise ilk kez 500 liranın üzerine çıktı. Fiyat farklılıkları nedeniyle bazı kuyumcularda bu fark 700 liraya ulaştı.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, ons bazında 1200 dolarlık bir düşüş yaşanan altında haraketliliğin sürdüğünü anlattı.

Petroldeki yükseliş, doların artışı ve FED’in faiz kararlarıyla değerlendirildiğinde bu düşüşü n beklenenin üzerinde olduğuna dikkati çeken Altıkardeş, şöyle konuştu:

"Bunu bekliyor muyduk, hayır bu kadarın beklemiyorduk. Altın eski günlerine geri döner mi bundan sonra çıkış sürer mi diye merak ediyor vatandaşlar. Dünya piyasasında TL bazında 6 bin lira civarında, reel piyasaya bakarsanız canlı piyasada 6500 üzerinde devam ediyor. Arada ilk kez bu kadar fark oluyor. Vatandaşlar makasa rağmen fiziki altına devam ediyor."

"Altından korkmayın gördüğü yeri her zaman geçer"

Savaşın gidişatının değişmesi, kanalların açılması ve petrol düşüşüyle altının yeni zirvelerini görmesini beklediklerini vurgulayan Altıkarteş, "8 bin 8 bin 500 bantlarına tekrar çıkabiliriz. Altını elinde olanlar endişe duymasın. Yatırım fırsatı olarak görebilirler. Rahat olsun vatandaşlar paniğe kapılmasın." dedi.

Bursa Kapalı Çarşı’daki kuyumcularda alım satım arasında yaklaşık 190 liralık fark bulunduğunu belirten Altıkardeş, "Arife gününde Bursa, İstanbul’da kepenk kapattı kuyumcular altın kalmadı. Bayrama altınla girdi yatırımla girdi vatandaşlar. Bugün için çarşı yine kalabalık. Alışveriş var. Alan da satan da oluyor. Güvenli liman altında özdeşleşmiş bir yatırım aracı. Altından korkmayın gördüğü yeri her zaman geçer. Bugün kayıp gibi görünen yarın kazanç olarak dönebilir. " diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Genel Müdür Abdulkadir Çay, Kurum personeliyle bayramlaştı

2026-03-19 15:19 - Gündem

İlgili Haberler

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

23:14 - Ekonomi

Manisa’da tarım denetimleri hız kesmiyor

22:49 - Ekonomi

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezinde sağanak yağışlar ekimi geciktirdi

22:09 - Ekonomi

ALTSO Başkanı Erdem: "İkamet kısıtlamalarının kaldırılması Alanya ekonomisine güç katacak"

20:06 - Ekonomi

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem