?>

Alzheimer hastaları sosyalleşiyor

Antalya büyükşehir belediyesi alzheimer hasta ve hasta yakınları buluşma merkezi "mavi ev"in sakinleri, ekdağ a. ş. Atatürk parkı sosyal tesisinde bir araya gelerek, keyifli vakit geçirdi.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi "Mavi Ev"in sakinleri, EKDAĞ A.Ş. Atatürk Parkı Sosyal Tesisinde bir araya gelerek, keyifli vakit geçirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüğü Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları için moral kaynağı olmaya devam ediyor. Merkez sakinleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan EKDAĞ A.Ş.’nin Atatürk Parkı Sosyal Tesisinde düzenlenen etkinlikte buluştu. Hasta ve hasta yakınları güne deniz manzarası eşliğinde keyifle başlarken, bir yandan da sosyalleşme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca hasta ve yakınları, uzmanlar eşliğinde keyifli sohbetler gerçekleştirip, manzaranın tadını çıkardı. "Hastalar eskisinden daha iyi hissediyor"

EKDAĞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu ve EKDAĞ A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Aydın da tesise gelen ziyaretçileri karşılayıp, onlarla sohbet etti. Hasta yakını Salih Şakar, 3 yıldan beri "Mavi Ev’e" geldiklerini söyledi. Şakar, "Servislerle evden alınıp eve bırakılıyoruz. Mavi Ev hem hastalar hem de hasta yakınları için çok kıymetli. Gün içerisinde farklı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyoruz. Bugün de buraya gelerek sosyalleşme imkanı bulduk. Bu tarz etkinlikler, hasta ve hasta yakınları için çok güzel motivasyon oluyor" diye konuştu.

Hasta yakını Fatma Tunç ise "Mavi Ev’e annemi götürüyoruz. Çok güzel hizmetler veriliyor. Birçok farklı etkinliklerle hastalarımıza sahip çıkıyorlar. Bu hastalara bakmak çok zor ama personel onlara çok iyi bakıyor. Hepsi bizimle çok ilgili. Annem eskisine göre daha iyi durumda. Bugün de kahvaltı etkinliği sayesinde başka insanlarla tanışıp kaynaştık. Bizim için moral oldu. Bu etkinlikler bizi mutlu hissettiriyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Müzik ve klarnet tutkusuyla hayata bağlandı

2025-03-12 12:42 - Magazin

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Hisar Kalesi’nde Hıdırellez Şenliği coşkusu

23:47 - Kültür Sanat

Edirne’de Kakava coşkusu

23:04 - Kültür Sanat

"Vagon Sahne" perdelerini açıyor

19:08 - Kültür Sanat

Karakucak Güreşleri 400 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi

17:11 - Kültür Sanat

Gurbetçiden Gazze için yapay zekalı şarkı

16:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan