?>

Amik Ovası’nda şiddetli yağışla birlikte tarım arazileri ve evler günlerdir sular altında

HATAY'DA GEÇTİĞİMİZ YIL ETKİLİ OLAN KURAKLIĞIN ARDINDAN 2026 YILINDA KENDİNİ GÖSTEREN YAĞIŞLI HAVAYLA BİRLİKTE AMİK OVASI'NDA TARIM ARAZİLERİ VE BAZI EVLER SULAR ALTINDA KALDI.

Gündem - 3 ay önce

Hatay’da geçtiğimiz yıl etkili olan kuraklığın ardından 2026 yılında kendini gösteren yağışlı havayla birlikte Amik Ovası’nda tarım arazileri ve bazı evler sular altında kaldı. Taşkınlar nedeniyle evi su altında kalan vatandaş Mustafa Kaplan, taşkınlar nedeniyle 8 evin su altında kaldığını belirterek yetkililerden kesin çözüm beklediklerini söyledi.

Meteoroloji verilerine göre, Hatay’da 2025 yılı son 65 yılın en kurak yılı olarak kayıtlara geçmişti. Kentte yaşanan kuraklıkla birlikte barajlar yüzde 10 seviyesinin altına düşmüştü. Yılbaşıyla birlikte kentte yağışlı hava etkili olmaya başladı ve 2026 yılı bereketiyle geldi. Ocak ve Şubat aylarında etkili olan yağışlarla birlikte Antakya ilçesi Aşağıoba Mahallesi’nde dere yataklarının taşmasıyla tarım arazileri ve bazı evler su altında kaldı. Geçen yıl kuraklıkla verimin düştüğü Amik Ovası, yağışla birlikte adeta suyla kaplandı. Taşkınlar nedeniyle evi su altında kalan vatandaş Mustafa Kaplan, taşkınlar nedeniyle 8 evin su altında kaldığını belirterek yetkililerden kesin çözüm beklediklerini söyledi.

"Bu taşkınlar nedeniyle sular altında kalan 8 evler varken diğerleri de korku içerisinde kalıyor"

Aşırı yağmur ve taşkınlar nedeniyle 8 evin sular altında kaldığını ifade eden vatandaş Mustafa Kaplan, "Her yıl olduğu gibi Asi Nehri temizlenmediği için taşkınlar köyümüze geldi. Burada kesin bir çözüm bekliyoruz. Asi Nehrinin temizlenmesi gerekiyor. Geçen yıl Allah rahmetini bize salmadığı için kuraklık oldu. Geçen yıl rahat uyuduk ama böyle olmaz. Bu taşkınlar nedeniyle sular altında kalan 8 evler varken diğerleri de korku içerisinde kalıyor. Köyün geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarım, bu şekilde sular devam ederse ne tarım ne de hayvancılık kalacak. Suların altında kalan tarlamda var. Tarlaya buğday ve yonca ekmiştim ama sular altında kaldı. Evimin merdivenlerine kadar sular dayandı. Bu soruna çözüm olunmazsa göç etmemiz gerekecek. Her yıl bu acıyı yaşamaktan ve çocuklarımız suda boğulmasından korkuyoruz" dedi.

"Yağmurlar yağdı ve kanalların kapanmasıyla Asi Nehrinden gelen sular taşarak geldi, komşuların evlerin etrafında sular oldu"

Taşkınlar nedeniyle buğday tarlası ve silajların sular altında kalarak zarar gördüğünü söyleyen vatandaş Osman Sönmez, "Bu sular 20 gün önce geldi. Sular gelince arkamda bulunan silajları çıkarmaya çalıştık. Burada 150 ton silajım öldü. Benim burada 80 dönüm buğday tarlam vardı ve sular altında kaldı. Bu silajları çıkarmak için yardım istiyorum. Yağmurlar yağdı ve kanalların kapanmasıyla ve Asi Nehrinden gelen sular taşarak geldi. Komşuların evlerin etrafında sular oldu. Köyde sular altında 8 ev var. Tarlaya buğday ekmiştim ama sular altında kaldı. Sular çekilirse ikinci ürün ekeceğim. Geçen yıl kuraklık olmuştu ve ekinlerimizi biçtik" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

Akçakoca sahilleri yeni sezona hazırlanıyor

12:15 - Gündem

Çıldır Gölü kıyısına çekilen teknenin akıbeti merak konusu

12:15 - Gündem

Adıyaman’ın Kızılcapınar Köyü leyleklerin barınma noktası

12:12 - Gündem

Nilüfer’de çevre etkinlikleri Gölyazı’da "Çevreci Eller" ile başladı

12:16 - Gündem

İşyerinde doğan kedi yavrularına esnaf sahip çıktı

12:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem