?>

Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lezzetlerin buluştuğu yöresel ürün pazarına muşlular yoğun ilgi gösterdi.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lezzetlerin buluştuğu yöresel ürün pazarına Muşlular yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’nin zengin gastronomik mirasını yansıtan ve kent meydanında kurulan yöresel ürün pazarı, Muş’ta yoğun ilgisiyle karşılandı. Ülkenin dört bir yanından gelen lezzetlerin bir arada sunulduğu bu pazarlar, renkli görüntüleri ve eşsiz tatlarıyla dikkat çekti.

Ege Bölgesi’nin zeytinyağları, Akdeniz’in narenciyeleri, Güneydoğu Anadolu’nun baharatları ve tatlıları, Karadeniz’in çay ve fındıkları, İç Anadolu’nun tahılları ve peynirleri gibi birçok yöresel ürün, pazar tezgâhlarında yerini aldı. Hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli bir buluşma noktası olan bu pazarlar, geleneksel ürünlerin tanıtılması ve korunması açısından büyük bir önem arz ediyor.

Yöresel tatları deneme imkanı bulan ziyaretçiler de alışveriş yaptı. Kent meydanında açılan yöresel ürün pazarında tezgah açan pazarcılardan Yasin Tarhan, tüm Muş halkını pazara beklediklerini ifade ederek, "Trabzon’dan geliyoruz. Yöresel ürünlerimizi Muşlularla buluşturduk. Ürünlerimiz hepsi organik. Peynir ve ekmek çeşitlerimizin bulunduğu pazarımızı açtık tüm muş halkını buraya bekliyoruz” dedi.

Pazarda tezgah açan bir diğer esnaf Filiz Dilli, Trabzon Beşikdüzü ilçesinden geldiklerini belirterek, yöresel ürünleri Muş halkı ile buluşturduklarını söyledi.

Yöresel ürün pazarını ziyaret ederek alışveriş yapan Mehmet Özmen isimli vatandaş, “Varto ilçesinden geldim. İlimizde böyle bir pazarın açılması çok güzel oldu. Güzel ve lezzetli ürünler var burada. Peynirleri çok beğendim” şeklinde konuştu.

Yöresel ürün pazarlarının, hem ekonomik hem de kültürel anlamda büyük bir değer taşıdığına dikkat çeken pazarcılardan İlhan Yılmaz, Türkiye’nin dört bir yanındaki lezzetlerin buluştuğu bu pazarlara ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Afyon’dan geldim. Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye ve Hatay’dan ürünlerimiz var. Muş halkının ilgisi çok iyi. Çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

IŞIK VE GÜNEŞİN DİYARI FETHİYE VE SEYDİKEMER

2024-05-16 11:50 - Turizm

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 6 - Kayseri İdman Yurdu: 1

2024-05-14 08:52 - Spor

İlgili Haberler

Hititlerin mirası tuvallere yansıdı: Uluslararası ressamlar Çorum’da sanat için buluştu

20:33 - Kültür Sanat

Turistik Karaelmas trenindeki yolcular Yenice ormanlarına hayran kalarak döndü

18:28 - Kültür Sanat

Kadın kooperatiflerinden halı ve kilim sergisi

17:43 - Kültür Sanat

Altepe: "Balkanların ülkemiz öncülüğünde kalkınmasını hedefliyoruz"

16:49 - Kültür Sanat

Kursiyerlerin 350’yi aşkın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

16:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş