?>

Anadolu Üniversitesi ve Kosovo Haxhi Zeka Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASILAŞMA VİZYONU DOĞRULTUSUNDA YÜRÜTTÜĞÜ AKADEMİK İŞ BİRLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ.

Eğitim - 1 saat önce

Anadolu Üniversitesi uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü akademik iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

Kosova’nın önemli yükseköğretim kurumlarından Haxhi Zeka Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi arasında eğitim, araştırma ve akademik değişim alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, İletişim Bilimleri Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Dalaylı, Haxhi Zeka Üniversitesi öğretim üyesi Assoc. Prof. Dr. Vlora Berisha Dranqolli ve Mimoza Morina katıldı.

İki üniversite arasındaki iş birliği, Avrupa Birliği destekli COST DigiNet Projesi kapsamında başlayan akademik çalışmaların ardından resmi bir protokolle kurumsal zemine taşındı. Protokol, Haxhi Zeka Üniversitesinden Assoc. Prof. Dr. Vlora Berisha Dranqolli ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Dalaylı arasında yürütülen ortak çalışmalar sonucunda hayata geçirildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve Haxhi Zeka Üniversitesinden Assoc. Prof. Dr. Vlora Berisha Dranqolli’nin imzaladığı protokolün imza töreninde iki kurum arasında eğitim, araştırma, akademik değişim programları ve ortak projelerin geliştirilmesine yönelik iş birliği fırsatları değerlendirildi. Taraflar imzalanan protokolün üniversitelerin uluslararası görünürlüğünü artıracağını ve akademik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Protokol kapsamında öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin teşvik edilmesi, ortak bilimsel araştırmaların yürütülmesi ve uluslararası akademik ağların geliştirilmesi hedefleniyor. COST DigiNet Projesi ile başlayan ortaklığın önümüzdeki dönemde farklı disiplinlerde gerçekleştirilecek yeni proje ve araştırmalarla daha da genişletilmesi planlanıyor.

Bu iş birliği protokolünün Anadolu Üniversitesinin uluslararası akademik paydaşlarıyla kurduğu güçlü ilişkileri pekiştirerek bilimsel üretim, bilgi paylaşımı ve kültürlerarası etkileşime önemli katkılar sunması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

2026-06-06 11:24 - İnsan

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Beytepe Koleji’nden Malatya’ya eğitimde başarı sözü

17:30 - Eğitim

Bor İlçe Halk Kütüphanesi’nden aile ve çocuklara özel etkinlik

16:32 - Eğitim

Yeniçiftlik’e eğitim yatırımı

16:30 - Eğitim

Aksaray’da okullarda velilere narkotik farkındalık eğitimi veriliyor

16:10 - Eğitim

Aydın’da geleneksel yaz kursu hazırlıkları başladı

15:41 - Eğitim

Günün Manşetleri

Doğal gaz kutusuna yuva yapan arılar tedirgin etti

10:57 - Genel

Ders çalıştıkça kazan, kafede harca

10:54 - Eğitim

"Güneş koruyucu yüzme sonrası iki saatte bir yenilenmeli"

10:50 - Sağlık

Kamyon kavşağa girerken devrildi, tomruklar yola savruldu

10:36 - Asayiş

Kocasını öldüren kadının mahkemede anlattıkları kan dondurdu

10:29 - Asayiş