?>

Anaokulu öğrencileri çevre bilinci projesiyle erken yaşta tasarruf öğreniyor

KIRŞEHİR’DE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ ETWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA ÇEVRE BİLİNCİ, GERİ DÖNÜŞÜM VE TASARRUF KONULARINDA HEM TEORİK HEM UYGULAMALI EĞİTİM ALIYOR. "WATER DROPS RETURN" ADLI PROJE İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ALIŞKANLIKLARI KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILIYOR.

Eğitim - 4 hafta önce

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de anaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği destekli eTwinning projesi kapsamında çevre bilinci, geri dönüşüm ve tasarruf konularında hem teorik hem uygulamalı eğitim alıyor. "Water Drops Return" adlı proje ile sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları küçük yaşta kazandırılıyor.

Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin yer aldığı projede, çocuklara çevre bilinci görsel materyaller ve uygulamalı etkinliklerle anlatılıyor. Eğitimlerin ardından öğrencilerin öğrendiklerini hayata geçirip geçirmedikleri ise öğretmenler tarafından farklı yöntemlerle gözlemleniyor. Okul içerisinde bilinçli olarak bırakılan çöplerin toplanması ve açık bırakılan muslukların kapatılması gibi davranışlar bu kapsamda kontrol ediliyor.

Proje yürütücüsü okul öncesi öğretmeni Fırat Arslan, çocukların artık çevre sorunları ve iklim krizleriyle büyüdüğüne dikkat çekerek, "Dünya değişiyor ve en ufak etken herkesi etkiliyor. Bizim çocuklarımız da büyüdüklerinde bu sorunlarla karşı karşıya kalacak. Bu nedenle anaokulu çağında farkındalık oluşturmayı ve bunu uygulamaya dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi. Arslan, okulun farklı alanlarına bilinçli şekilde çöpler bıraktıklarını belirterek, "Çocukların bu çöpleri alıp almadığını gözlemliyoruz. Aynı şekilde açık bırakılan muslukları kapatıp kapatmadıklarını da kontrol ediyoruz. Böylece öğrenilen bilgilerin davranışa dönüşmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Projeye katılan öğrencilerden Asu Ceren Aydın, sabun kullanırken musluğu açık bırakmaması gerektiğini öğrendiğini ifade ederken, Simay Arslan ise sokakta gördüğü çöpleri çöp kutusuna atmayı ve tasarruflu olmayı öğrendiğini söyledi.

Kırşehir’de yürütülen proje ile çocukların erken yaşta çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

KEMERALTI MAHALLESİNDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

2026-05-04 16:18 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Antakya’da eve giren yılanı itfaiye yakaladı

2026-05-02 01:07 - Gündem

Elazığ Emniyet Müdürü Aydın Karan oldu

2026-04-30 00:24 - İnsan

Nilüfer’de dans şöleni

2026-04-30 15:19 - Magazin

MARMARİS’İN SAKLI CENNETİ GÜNNÜCEK

2026-05-01 13:53 - Marmaris

İlgili Haberler

Gökçeada’da Minik Kalemlerden Büyük Başarı: 34 Öğrencinin Eserleri Kitaplaştı

21:53 - Eğitim

Gökçeada’da Dijital Atölye açıldı

21:47 - Eğitim

Ortaokul öğrencilerinin sıra dışı tasarımları dikkat çekti

19:12 - Eğitim

UMKE ekiplerinden kaza tatbikatı

17:59 - Eğitim

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" yıl sonu sergisi Tekirdağ’da açıldı

17:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem