?>

ANASİAD Başkanı Hakan Birkan: "Zorlu 2024’ü geride bırakıyoruz, 2025 umut yılı olacak"

Anasiad başkanı hakan birkan: "zorlu 2024'ü geride bırakıyoruz, 2025 umut yılı olacak"

Genel - 4 ay önce

ANASİAD Başkanı Hakan Birkan, 2024’ün iş dünyası için enflasyon, yüksek faiz ve düşük kur gibi zorluklarla geçtiğini vurguladı. 2025 yılı için ise FED’in faiz indirimlerinin devam edeceği sinyallerinin ve TCMB’nin attığı adımların iş dünyasına umut verdiğini belirtti. Birkan, Suriye’deki gelişmelerin ve ülke içinde terörü bitirme yönünde atılan adımların iş dünyası açısından pozitif etkilere yol açmasını beklediklerini de belirtti.

“2024 zorluklarla geçen bir yıl oldu”

Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Başkanı Hakan Birkan, 2024 yılını iş dünyası açısından bir dayanıklılık testi olarak değerlendirdi. Enflasyon, yüksek faiz oranları ve ihracatçılar için düşük kurun, iş insanlarının karşılaştığı başlıca sorunlar olduğunu dile getiren Birkan, “2024 yılı, maliyet baskısı ve daralan kâr marjlarıyla mücadele ettiğimiz bir dönem oldu. Ancak Anadolu’nun üretim gücü, bu zorlukların üstesinden gelmek için büyük bir direnç gösterdi,” dedi.

Özellikle ihracatçıların düşük kur nedeniyle rekabet avantajlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını da vurgu yapan Birkan, üretim odaklı politikaların iş dünyasının ayakta kalmasını sağladığını ve direnç kazandırdığını ifade etti.

“2025 umutların yılı olsun”

Hakan Birkan, 2025 yılına tüm olumsuzluklara rağmen umutla gireceklerini söyledi. FED’in faiz indirimlerine devam edeceğine dair sinyallerin dünya ekonomileri üzerinde olumlu etkiler olacağını belirten Birkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yaptığı 25 baz puanlık faiz indiriminin de beklentilerini yükselttiğini söyledi. Başkan Birkan, “2025 yılına umutla bakıyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısında ekonomik şartların iyileşeceğine inanıyoruz. FED’in faiz indirimleri ve TCMB’nin attığı adımlar, finansman maliyetlerini düşürerek iş dünyamıza nefes aldırabilir. Ancak ilk altı ayda bazı sıkıntıların devam etmesini bekliyoruz,” diye konuştu.

Suriye’deki gelişmeler umut veriyor

Hakan Birkan, Suriye’de yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarına katkı sağlayabileceğini vurguladı. Bölgede barış ve huzurun tesis edilmesiyle ekonomik ilişkilerin de canlanacağını ifade eden Birkan, “Terörün sona ermesi hepimizin ortak dileği. Suriye’deki barış ve huzur ortamı sadece güvenlik açısından değil, ekonomik açıdan da yeni fırsatlar doğurabilir. Ayrıca ülke içinde de terörün bitmesi yönünde atılan olumlu adımlar var,” dedi.

“2025’in toparlanma yılı olmasını umuyoruz”

2025’in iş dünyası için toparlanma yılı olacağına inandıklarını da dile getiren Birkan, KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılmasının bu süreçte kritik bir rol oynayacağını belirtti. Birkan, “ANASİAD olarak, üyelerimizi bu süreçte desteklemeye devam edeceğiz. Anadolu’nun ekonomik gücünü artırmak ve iş dünyamızın dayanıklılığını pekiştirmek için hep birlikte çalışıyoruz,”diye ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

İlgili Haberler

Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz güven tazeledi

18:23 - Genel

Ağrı PTT Kargo şubesinde su baskını: Önlem alınmadı, gönderiler zarar gördü

17:23 - Genel

Kocasinan Meclis Üyesi Ahmet Turan Özkan’ın adı parkta yaşatılacak

17:27 - Genel

Bağcılar’da nikah masasında 05.05.2025 yoğunluğu

17:16 - Genel

TİKA, Endonezya’da kırsal kalkınmayı destekliyor

17:17 - Genel

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan