?>

Anfaş Fresh, tarım sektörünün bileşenlerini buluşturacak

Antalya, 18-20 eylül 2025 tarihlerinde 6. Sebze, meyve, arıcılık, ambalaj, lojistik, depolama ve taze ürün teknolojileri fuarı’na (anfaş fresh antalya) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ekonomi - 2 ay önce

Antalya, 18-20 Eylül 2025 tarihlerinde 6. Sebze, Meyve, Arıcılık, Ambalaj, Lojistik, Depolama ve Taze Ürün Teknolojileri Fuarı’na (Anfaş Fresh Antalya) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuar, yaş sebze ve meyve sektörünün küresel oyuncularını bir araya getirecek. Proje Müdürü Buse Özbilek liderliğinde yürütülen organizasyon, uluslararası alanda ilgi görüyor. Şu ana kadar 50 ülkeden ziyaretçi ve 200’den fazla katılımcının fuara katılması beklenirken, fuar alanının yüzde 85’i dolmuş durumda.

Buse Özbilek ve ekibi, son 5 ayda dünyanın çeşitli ülkelerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle fuarın uluslararası prestijine önemli katkılar sağladı. Özbilek ayrıca, birçok ülkede yaptığı partnerlik sözleşmeleri ile fuarın temsilcilik çemberini daha da genişletti. Katılımcı firmalar, tarımın başkenti olarak anılan Antalya’da olmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirirken, kentin Türkiye’nin en verimli tarım ve turizm bölgelerinden biri olması, fuara katılım kararlarında en büyük etken olarak öne çıkıyor. "Antalya’nın tarım potansiyeli öne Çıkıyor"

Proje Müdürü Buse Özbilek, Antalya’nın iklim ve coğrafi konumu sayesinde tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için eşsiz bir bölge olduğunu vurguladı. Özbilek, "Antalya, özellikle sebze ve meyve üretimi açısından büyük bir öneme sahip. İl genelinde sebze üretimi, kapladığı alan bakımından hububat ve meyveden sonra gelirken, üretim değeri açısından ilk sırada yer alıyor. 1999 verilerine göre, Antalya’da 362.986 dekar alanda sebze ekimi yapılmış ve 2.566.715 ton sebze üretilmiştir. Örtüaltı sebze yetiştiriciliği ön planda olsa da, yayla ve geçit bölgelerinde açık tarla sebze üretimi de yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Anfaş Fresh Antalya, sebze ve meyve üretiminden arıcılığa, ambalajdan lojistiğe kadar tarım sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirerek yenilikçi teknolojilerin ve iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyor. Fuar, Antalya’nın tarım potansiyelini dünya sahnesine taşıyarak sektöre yeni fırsatlar sunacak.

Fuarda ayrıca, Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizasyonu ile Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Çekya, Gürcistan, Hollanda, İtalya, Katar, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Uganda, Ukrayna ve Ürdün ülkelerine yönelik düzenlenecek sektörel alım heyeti programı da gerçekleştirilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gördes’te pazar yeri asfaltlanarak modern hale getirildi

18:36 - Ekonomi

Denizli tarımı desteklemelerle güçleniyor

18:31 - Ekonomi

Başkan Alan: "Araştırma hastanesi yerinde kalmalı"

18:00 - Ekonomi

Bakan Bolat: "OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 2’nci, G20’de ise 4’üncü ülke olduk"

16:30 - Ekonomi

SPK’dan finans eğitiminde başarılı olan Jandarma personeline ‘Finansal Güvenlik Sertifakası’

16:21 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep FK Orta Sahasını Güçlendirdi:

15:37 - Spor

Denizli'deki Orman Yangınına TOMA ile Müdahale

15:24 - Asayiş

19 Yaşındaki Usta, Çırak Yetiştiriyor

14:05 - İnsan

Kaskına Uyuşturucu Gizleyen Şüpheli Yakalandı

14:03 - Asayiş

Kuru Ot Temizliği Felakete Yol Açtı

13:06 - Asayiş