?>

Anız ve orman yangınlarına karşı, Manisa’da ‘Biçerdöverlere’ sıkı denetim

Manisa’nın salihli ilçe tarım ve orman müdürlüğü, bölgedeki hububat hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte biçerdöver denetimlerini artırdı. Hem verim kaybını azaltmak hem de olası yangınlara karşı önlem almak amacıyla yapılan denetimlerde, sürücü belgeleri, dane kayıpları ve yangın güvenliği ön planda tutuluyor.

Ekonomi - 5 ay önce

Manisa’nın Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki hububat hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte biçerdöver denetimlerini artırdı. Hem verim kaybını azaltmak hem de çıkabilecek yangınlara karşı önlem almak amacıyla yapılan denetimlerde, sürücü belgeleri, dane kayıpları ve yangın güvenliği ön planda tutuluyor.

Müdürlük, biçerdöver operatörlerinin Biçerdöver Operatör Belgesi ya da G sınıfı sürücü belgesi olmadan hasat yapmalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca hasat sırasında oluşan dane kaybı oranının %2’yi geçmemesi gerektiği vurgulandı.

Biçerdöverlerde en az iki adet 6 kilogramlık dolu yangın tüpü bulundurmanın zorunlu hale getirildiği bildirildi. Müdürlük, özellikle artan hava sıcaklıklarının yangın riskini yükselttiğine dikkat çekerek, üreticileri ve biçerdöver sahiplerini şu konularda uyardı: Hasat sırasında tarlada dolu su tankeri bulundurulmalı, Arazide sigara içilmemeli, Biçim yüksekliği arazi yapısına göre ayarlanmalı, Aşırı sıcaklık ve şiddetli rüzgar anlarında biçime ara verilmeli.

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin bu kurallara uymalarının hem kendi ürünleri hem de çevredeki alanlar için büyük önem taşıdığını belirtti. Denetimlerin hasat süreci boyunca aralıksız devam edeceği bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye’de altın rekor kırarken, gümüş yeni yatırım aracı haline geldi

18:20 - Ekonomi

Samsun’da ‘2025 Yılı Kivi Hasat Etkinliği’

18:05 - Ekonomi

Emlak Konut’tan İstanbul’a 30 milyar TL’lik yeni proje: Kuzey Adalar

17:20 - Ekonomi

Söke TARİŞ Başkanı Özer: "Pamuk üreticisi için acil destekleme modeli şart, devletimiz müdahale etmeli"

17:10 - Ekonomi

Özçelik-İş Sendikası’ndan 103 bin TL’lik promosyon anlaşması

17:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hız, dijitalleşme ve maliyet avantajı bir arada

16:15 - Ekonomi

Jandarmadan ‘Anadolu Mirası’ operasyonu

16:13 - Asayiş

Kiralık ilanıyla başladı, 2,1 Milyonluk vurgunla bitti

15:50 - Asayiş

Jandarma komandolar eğitimde

15:40 - İnsan

Kayıp anne ve oğlunu gören kadınlar konuştu

15:37 - Asayiş