?>

Ankara’da Filistinlilere yönelik idam kararı protesto edildi

İSRAİL PARLAMENTOSU’NUN ALDIĞI KARAR NETİCESİNDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE YÖNELİK İDAM KARARI, ANKARA’DA HACI BAYRAM-I VELİ CAMİ AVLUSUNDA CUMA NAMAZI ÇIKIŞI PROTESTO EDİLDİ.

Genel - 3 ay önce

İsrail Parlamentosu’nun Filistinli esirlere yönelik idam kararı, Ankara’da düzenlenen eylemle protesto edildi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik ağır saldırıları devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de kadın, yaşlı, çocuk fark etmeden yaklaşık 100 bine yakın sivili katleden İsrail, geçtiğimiz günlerde yeni bir karara daha imza attı. İsrail Parlamentosu’nda sadece Filistinli esirlere uygulanması öngörülen idam düzenlemesi kabul edildi. Filistin’e Destek Platformu, Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda cuma namazı çıkışı düzenlenen eylemle İsrail’in idam kararını protesto etti. "İsrail’in Filistinlilere karşı idamı yasallaştırması, tam bir vahşet ve açık bir hukuk ihlalidir"

Filistinli esirlere yönelik idamın İsrail Parlamentosu’ndan geçerek yasallaştırılmasının soykırımdan hiçbir farkı olmadığını belirten Filistin’e Destek Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Cihad Çiğdem, "İnsanlık adeta azgın ve sapkın bir ideoloji tarafından ne yazık ki rehin alınmış durumdadır. Bu esaret girişimine karşı kayıtsız kalacak da değiliz. Siyonist rejim şunu bilsin ki zalimlerin topuna canımızla, başımızla, elimizle, aşımızla, varımızla yoğumuzla direneceğiz. Siyonist İsrail rejimi tarafından Gazze’de işlenen soykırımın kahredici acısı vicdanlarda daha canlı canlı dururken, Lübnan’da ve İran’da ortaya konan yeni vahşetler insanlığı bir kez daha derinden sarsmaktadır. 165 tane İranlı öğrencinin siyonist rejim tarafından henüz daha okul sıralarındayken katledilmesi ve bu katliamın küresel vicdanda yeteri kadar yer bulmaması bizleri derinden sarsıyor olsa da, bugün burada olduğu gibi dünyanın dört bir yanından yükselen sesler bir nebze olsun umutlarımızı diri tutmaktadır ve yeşertmektedir. Açıkça ifade etmek gerekir ki İsrail’in Filistinlilere karşı idamı yasallaştırması tam bir vahşet ve açık bir hukuk ihlalidir. İşgal ettikleri toprakların gerçek sahiplerini ipe götürmeye cüret etmek demek, kendi ipini çekmekten başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen eyleme Filistin Destek Platformu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Büyükkılıç’tan üniversite adaylarına güven veren davet: "Aradığınız her şey Kayseri’de"

09:59 - Genel

Kartepe Evleri’nde teslim için geri sayım başladı

09:51 - Genel

Çınar Çelik işçilerinden oturma eylemi

08:35 - Genel

İskenderun Belediyesi, 27 ayda 111 kilometre yeni yolu hizmete açtı

08:30 - Genel

Oğlunun akülü tekerlekli sandalyesini yaktığı babaya akülü araç hediye edildi

23:13 - Genel

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık